Besplatne projekcije francuskih filmova u Domu kulture Grada Preloga

Zbogom, prva ljubavi
Tjedan francuskih filmova završit će romansom „Zbogom, prva ljubavi“

Dom kulture Grada Preloga, u listopadu, od 16. do 19. listopada, u terminu od 19 sati, organizira besplatne projekcije francuskih filmova, koje donosi Festival Rendez – vous, Hrvatski audiovizualni centar i Kino mreža.

Otvorenje započinje 16. listopada (ponedjeljak) s početkom u 19 sati s filmom „Prezir” / (Le Mépris – 1963.), u glavnoj ulozi s glumicom Brigitte Bardot. Ova psihološka drama dočarava svu slojevitost međuljudskih odnosa, neovisno je li riječ o ljubavnim ili profesionalnim vezama.

U utorak, 17. listopada, prikazat će se film „Viktoria” , komedija koja govori o uspješnoj pravnici iz Pariza, Victori koja, razapeta između bivšeg muža i privlačnog prijatelja otkriva svoje želje i doživljava novu ljubav. Animirani film „Kralj i ptica“ / (Le Roi et l’Oiseau – 1980.), prikazivat će se u srijedu 18. listopada. Film je nastao po predlošku H.C. Andersena, a sadrži pjesme Jacquesa Préverta. Radnja ovog animiranog filma se odvija oko taštog kralja kojeg se boje svi njegovi podanici. No kralj se jednoga dana zaljubi u sliku lijepe pastirice.

Tjedan francuskih filmova završit će romansom „Zbogom, prva ljubavi“ / (Un Amour de Jeunesse – 2011.) u četvrtak, 19. listopada, filmom koji govori o zanosu, radosti, boli i ljubavi.

 

Ostavi komentar