13.9 C
Čakovec
Subota, 2 rujna, 2023

Apstraktni svijet Anje Pintar na izložbi Izgubljena u vremenu i bojama

Anja Pintar (28) iz Pribislavca svoj je život nekad zamišljala potpuno drukčiji nego što je danas. Odnosno, dva put je došlo do zaokreta! Trebala je postati rukometašica i ekonomistica, no danas je umjetnica i slikarica!

U Zgradi Scheier otvorena je ova zanimljiva izložba s početkom u 18 sati.

Po struci je diplomirana ekonomistica i po završetku studija radila je jedan kraći period kao općinska djelatnica gdje je obavljala uredski posao.

Nakon toga zaposlila se kao nastavnica u srednjoj školi i predavala ekonomsku grupu predmeta. Uz posao, dio slobodnog vremena koristila je za slikanje i šivanje.

Upravo je stvaranje različitih tekstura slika za Anju posebna strast i smatra da im to daje poseban vizualan dojam. Sve teksture izrađuje sama primjenjujući različite materijale, kao što su gips, šljunak, pijesak i slično.

Anja Pintar odmalena se bavila sportom – gimnastikom, odbojkom, pa rukometom. Iako je odmalena bila i jako kreativna, šivala je odjeću svojim lutkama i barbikama, crtala, slikala i u tome uživala, a i sudjelovala je u likovnim natjecanjima u školi, u 5. razredu osnovne škole novi profesor tjelesnog odgoja Franjo Novak zvan Niđo u njoj je prepoznao sportski potencijal, odnosno rukometnu nadu te je svoj fokus usmjerila najaviše na bavljenje sportom.

– Lijevak sam, a ljevaci su u rukometu u manjini i poželjni radi lakšeg gađanja. Tako sam se cijelu osnovnu i srednju školu posvetila rukometu. Prvo sam trenirala za klub San sport u Čakovcu, a kasnije za ŽRK Zrinski – kaže Anja.

No, njezin rukometni uspjeh doživio je preokret nakon operacije koljena.

– Motivaciju za slike pronalazim u svojoj okolini, npr. u mjesecu, snijegu, prirodi, kaosu, bajkama… Najviše volim slikati apstrakciju. Volim pratiti neke slikare na Instragramu, čiji stil mi se dopada, no nemam baš neke slikarske uzore – kaže Anja, koja je umjesto ekonomistice postala umjetnica.

A iako je zadovoljna finalnim radom, do njega zna doći i preko znoja i suza, jer je po prirodi, otkriva, vrlo samokritična i freak po pitanju detalja.

– Dok šivam, ako fulam mali komadić, u stanju sam rasparati cijelu torbu i šivati sve iznova, puno vremena gubim na sitnice. Zato mi je trebalo jako puno vremena i za sve slike, posebno apstraktne, jer nisam mogla stati, htjela sam dodati još samo to i to – umjesto da završim – i na koncu sam znala i ukvariti sliku… – opisuje Anja, koja svako jutro slika, a dok se slika suši šiva.

Galeriju pogledajte ovdje (SLIKARICA)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
610SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE