Apel žiteljima Grada Preloga!

zgrada-prelog1
Prelog

Iz Grada Preloga, upućuju apel građanima na poštivanje mjera propisanih u vezi s koronavirusom kejeg dosimo u nastavku

– Kao što se to često ističe i u svakodnevnim razgovorima, svima nam je dosta virusa, preporuka i mjera, ali brojevi zaraženih osoba i u Republici Hrvatskoj i u Međimurskoj županiji, snažno rastu i zato osobna odgovornost pri poštivanju mjera koje su na snazi ostaje ključ svega, poručuje gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek.

Mole se organizatori svih događanja na području Preloga, da ukoliko se događanja organiziraju, striktno poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Inače Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku za Međimursku županiju, u kojoj se uz ostalo, preporučuje organizatorima utakmica grupnih sportova (nogomet, košarka, rukomet i dr.) te organizatorima drugih okupljanja s više od 20 osoba da se ne održavaju. Ova Odluka stupa na snagu sa 24. listopada.

Grad Prelog upozorava organizatore da poštuju preporuku, a ukoliko se ipak odluče na organizaciju događanja, da se poštuju sve epidemiološke mjere, vezane uz odgovorno ponašanje, nošenje zaštitnih ili medicinskih maski, socijalno distanciranje. Grad Prelog će na svojim mrežnim stranicama i dalje objavljivati sve novosti i aktualnosti iz Nacionalnog stožera civilne zaštite te Stožera civilne zaštite Međimurske županije. Molimo građane da prate i poštuju obavijesti, jer o poštivanju svih uputstava ovisi prije svega zdravlje sviju nas.

Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom d.o.o. poručuje da su komunalne usluge i/ili javne usluge od posebnog značaja za sva kućanstva i pravne osobe te da će se pružati i nadalje u punom opsegu uz poštivanje zaštitnih mjera sa što manje neposrednog kontakta. Iz Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom d.o.o., a u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite Grada Preloga, upućuju preporuku da se na sprovodima okuplja najviše do 50 ljudi, uz također pridržavanje svih epidemioloških mjera.

 

Ostavi komentar