Andrej Plenković obišao Podturen

PLENKOVIĆ U PODTURNU
Foto: fb KUD Podturen

Kao što smo i najavili, u posjet Međimurju stigao je Andrej Plenković sa svojim suradnicima. Najprije se zaustavio u Podturnu gdje su ga dočekala školska djeca te tamošnji mještani predvođeni načelnikom Pericom Hajdarovićom.

Premijer je obišao školska sportska igrališta, investicije vrijedne 3,5 milijuna kuna. Načelnik Perica Hajdarović istaknuo je kako realizacija tog vrijednog projekta ne bi bila moguća bez pomoći države.

– Ukupno je za ovaj park 720 tisuća kuna izdvojilo Ministarstvo regionalnog razvoja, 360 tisuća kuna Središnji državni ured za sport, 120 tisuća kuna Ministarstvo graditeljstva, vrijednost cijele investicije je 3,5 milijuna kuna, rekao je Hajdarović.

Za ovu investiciju od velikog je značaja bila i odluka Vlade o decentralizaciji sredstava, čime je povećan općinski proračun na godišnjoj razini za 4,5 milijuna kuna.

Zahvaljujem i na pomoći pri uređenju ambulante, društvenog doma, uvođenju LED rasvjete, a nadam se i pomoći kod izgradnje kanalizacije, kazao je načelnik Općine.

Premijer Plenković pohvalio je rad Općine te istaknuo da je ovo dobar primjer kako je jedinicama lokalne uprave pomogla odluka Vlade te da zahvaljujući povećanim proračunima mogu realizirati ovako velike projekte.

Uz premijera, Školsko sportska igrališta u Podturnu obišli su i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije i ministar prostornog uređenja, graditeljstva, i državne imovine Darko Horvat, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

 

plenković u podturnu
Foto: fb KUD Podturen

Ostavi komentar