Ana Dobša sedma na Balkanskom prvenstvu

Na netom završenom prvenstvu Balkana za mlađe juniorke i juniore, koje je održano u Kraljevu, Srbija, u dresu hrvatske reprezentacije nastupila je i Ana Dobša, članica AK Međimurje.

Ana je trčala u utrci na 800 m i zauzela 7. mjesto s rezultatom 2:26,95. Za Anu je ovo već drugi nastup na Balkanskim prvenstvima u ovoj godini, a podsjetimo da je prvi nastup imala početkom godine u Sofiji gdje je osvojila 4. mjesto na 800 m te 3. mjesto u štafeti 4 x 400 m.

Natjecanje u Kraljevu je održano po velikoj vrućini, a hrvatski su reprezentativci osvojili ukupno osam medalja, i to: zlatne medalje štafete 4 x 100 m za ml. juniorke u sastavu Viktorija Vujović, Nicole Milić, Tea Krolo, Daniela Jelić, i Marka Oreškovića na 400 m, srebrne Niko Kožul na 800 m, Laura Žeravica u bacanju koplja, Nicole Milić na 400 m i Frida Arapović u bacanju diska, te brončane Luka Ćurković u skoku u dalj i Lucija Pendić u bacanju kladiva.

Konkurencija je bila vrlo jaka a nastupilo je 300 atletičarki i atletičara iz 15 zemalja. Od iznimnih postignuća treba istaknuti obaranje svjetskog rekorda u bacanju koplja za ml. juniorke, a to je pošlo za rukom Adriani Vilagoš, reprezentativki Srbije, koja je koplje težine 500 g bacila čak 70,10 m.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE