Redovit seks donosi sreću, dugovječnost i dobro zdravlje stoga vam donosimo čak 16 razloga za svakodnevno prakticiranje.

 1. Smanjuje stres – duboko disanje tijekom seksa smanjuje osjećaj stresa. Također, tada se pojačano proizvode hormone sreće, što je odlično u borbi protiv tjeskobe i depresije.
 2. To je odlična tjelovježba – kalorije se tope, a mišići jačaju. Testosteron koji se proizvodi tijekom seksa čini kosti i mišiće jačima.
 3. Snižava krvni tlak – Grljenje i seks su odlični za snižavanje krvnog tlaka jer umiruju.
 4. Jača imunitet – redoviti seks smanjuje šanse za dobivanje, npr. gripe i prehlade, jer jača imunološki sustav. Naime, razina imunoglobina A, antigena zaduženog za borbu protiv bolesti, tada se povećava.
 5. Doprinosi mladolikom izgledu – seks tri puta tjedno može vas pomladiti za deset godina.
 6. Srce je zdravije – kako se tijekom seksa topli višak kilograma, to ima odličan utjecaj na srce i šanse za srčani ili moždani udar su manje.
 7. Smanjuje bol – stručnjaci kažu kako seks smanjuje razine određenih tipova boli. Npr. istraživali su oboljele od artritisa i pacijenti koji su imali redovit seks, manje su osjećali bol.
 8. Jača povjerenje i intimu među partnerima – seks povećava razinu oksitocina u tijelu – hormona zaduženog za sreću i ljubav koji pomaže partnerima da se zbliže.
 9. Šanse za rak su manje – redovita ejakulacija snižava šanske za razvoj raka prostate, kažu stručnjaci.
 10. Jača mišiće zdjelice – redoviti seks doprinosi stvaranju jačih mišića zdjelice. Uz to, mokraćni mjehur i crijeva će raditi kako treba.
 11. Zdravija prostata – ejakulacijom izlazi tekućina koju prostata proizvodi, a ako nema seksa, ona se zadržava zbog čega prostata može nabubriti, a to uzrokuje mnoge probleme.
 12. Za bolji san – povećani broj otkucaja srca opušta, a opuštanje je najbolji put do dobrog sna.
 13. Redovit ciklus – seks navodno može utjecati na redovitost menstrualnog ciklusa, možda upravo zato što opušta i smanjuje stres.
 14. Protiv erektilne disfunkcije – učestao seks, a time i veći broj erekcija, osiguravaju dobar protok krvi kroz penis, što doprinosi tome da tkivo ostaje zdravo.
 15. Dugovječnost – zdravo srce, jači mišići, bolji protok kisika tijelom i sreća, samo su neki od faktora odgovornih za dulji život.
 16. Sperma je zdravija – redovitim seksom novi spermiji uredno zamjenjuju stare u testisima pa je kvaliteta sperme bolja.

Ostavi komentar

xxx