U akciju “Pješke ili biciklom na posao” ove se godine uključilo 135 sudionika, glavna nagrada otišla u Mačkovec

U 12. po redu akciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i brojnih partnera “Pješke ili biciklom na posao” kojoj je cilj promoviranje zdravog načina života, tjelesne aktivnosti  ove je godine bilo uključeno 135 Međimurki i Međimuraca .
Sudionici su u svakom tjednu (tri tjedna) morali barem tri puta pješačiti ili koristiti bicikl u svrhu transporta ili rekreacije, a u ovogodišnjoj je akciji zaprimljeno 135 važećih prijava koje su ušle u izbor za osvajanje vrijednih nagrada. Od toga je rezultate prijavilo 87 žena i 48 muškaraca, koji su tijekom akcije prošli ukupno 25.010 kilometara. Također, od ukupnog broja važećih prijava, 94 je bilo zaposlenih osoba te 41 nezaposlenih ili umirovljenika.

Tom prigodom rukovoditeljica djelatnosti za javno zdravstvo i promicanje zdravlja Renata Kutnjak Kiš istaknula je kako su osobe koje su sudjelovale u akciji pod  pretpostavkom da su tijekom kampanje koristile osobni automobil spriječile  širenje 4,4 tone ugljičnog monoksida u atmosferu Zemlje. – Cilj same kampanje je promoviranje pješačenje i vožnju biciklom kao održive oblike kretanja budući da su oni prikladni za osobe svih dobnih uzrasta, a i brojne su studije do sada dokazale da pješačenjem ili vožnjom bicikla možemo unaprijediti zdravlje, prevenirati . Uz to mogu se liječiti i rehabilitirati osobe koje obolijevaju od najčešćih ne zaraznih kroničnih bolesti.

Bicikl u Mačkovec, sportski sat u Prelog

I ovogodišnja glavna nagrada bio je bicikl koji je osvojila Željka Bedić , druga nagrada – sportski pametni sat pripala je Miroslavi Novak Hranjec iz Preloga, sportsku jaknu osvojila je Jasminka Šipoš iz Čakovca, biciklistička kaciga pripala je Katarini Borko iz Čakovca, dok je peta nagrada – aparat za mjerenje koraka, odnosno pedometar osvojila Paulina Novak iz Čakovca.


Najveći broj kilometar i tijekom ovogodišnjeg održavanja akcije ostvario je Željko Belić iz Preloga, prošavši na biciklu čak 1.409 kilometara, čime je osvojio brzinomjer te biciklističku majicu. Za sve sudionike nagradnog natječaja osigurane su jednodnevne karte za kupanje na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu, a deset sudionika je osvojilo sigurnosnu opremu za pješake i bicikliste.

 

 

 

 

Ostavi komentar