Otvorenje Neuroth slušnog centra uz nastup Pjevačkog zbora umirovljenika Čakovec

U središtu Čakovca na adresi Kralja Tomislava 22 danas je svečano otvoren Neuroth slušni centar, jedna od najstarijih austrijskih obiteljskih tvrtki za akustiku slušnih pomagala. Otvorenje je uveličao nastup Pjevačkog zbora umirovljenika Čakovec, dok se prisutnima obratila i direktorica Neurotha za Hrvatsku, Iva Franić.

– Neuroth je u Hrvatskoj prisutan već gotovo 12 godina i od tada do danas neprestano radi na podizanju svijesti o problemima sluha. U svojih 115 godina djelovanja u Europi tvrtka je obilježila cijelo jedno razdoblje i sudjelovala u razvoju tehnologije slušnih aparata, kazala je direktorica i nastavila:

– Danas u ponudi imamo slušne aparate koji se svrstavaju među najnaprednija tehnološka rješenja, mogu se regulirati pomoću pametnih telefona, nose se poput gadgeta i čine život puno jednostavnijim osobama koje imaju oštećenje sluha. Neuroth se u Hrvatskoj snažno zalaže za nošenje dva slušna aparata, na oba uha, jer jedino tako možemo sačuvati čujnost dok god je to moguće. Pri tome potičemo pozitivne promjene u svim aspektima života osoba koje imaju probleme sa sluhom. Vjerujemo da ćemo u dogledno vrijeme biti i dio šire promjene u Hrvatskoj koja će prepoznati potrebu još veće brige za zdravlje povezane sa sluhom, poručila je.

Neurothov tim poziva sve koji žele provjeriti stanje sluha da zatraže termin za besplatno testiranje uz koje će dobiti upute za sljedeće korake koji vode prema rješavanju problema. Pri tome je osnovno načelo sažeto u Neurothovoj poruci koja glasi – Bolje čuti, bolje živjeti

Više fotografija s otvorenja pogledajte u galeriji fotografija našeg Zlatka Vrzana na kraju teksta!

Čakovečki Neuroth centar postao dio mreže od ukupno 11 slušnih centara diljem Hrvatske

Naš je grad tako dobio poslovnicu u kojoj je dostupna najsuvremenija usluga na području slušnih pomagala.

Procjena je da u Hrvatskoj oko 10% populacije ima problema sa sluhom, a poteškoće se mogu javiti i kod mlađih osoba, ali i kod djece. 

Rano otkrivanje problema sa sluhom i odabir adekvatnog slušnog aparata ključni su za zadržavanje ili poboljšanje kvalitete života. U svim poslovnicama Neurotha posebno educirani akustičari i najnovija generacija digitalnih slušnih aparata na raspolaganju su svima koji žele provjeriti sluh, isprobati nošenje dva slušna aparata ili poslušati savjet o unapređenju kvalitete života uz pomoć najnaprednije tehnologije. 

92% korisnika Neuroth slušnih pomagala značajno poboljšala kvalitetu života

U Neurothu ističu da pametna tehnologija može biti dio rješenja tihog javnozdravstvenog problema s kojim se gotovo neprimjetno suočavaju osobe s poteškoćama sluha. 

Postupna izolacija i prekid aktivnosti zbog oslabljenog sluha i sve slabijeg razumijevanja posljedično dovode i do pada kognitivnih sposobnosti. 

Nedavno istraživanje koje je proveo Neuroth među više od 7 tisuća korisnika pokazalo je da je kod velike većine ispitanika, njih čak 92 posto, značajno poboljšana komunikacija u različitim socijalnim situacijama i aktivno sudjelovanje u svakodnevnom životu. 

Pravodobna pomoć liječnika audiologa i pravilan odabir slušnog aparata prvi su koraci prema poboljšanju kvalitete života osoba s oštećenjem sluha. 

Posjetite Neuroth slušni centar u Čakovcu i prestanite brinuti oko poteškoća sluha!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE