Fizioterapija Alen Horvat: Nova ERGON IASTM tehnika opušta mišiće i ligamente pomoću metalnih instrumenata 

alen horvat fizioterapija

Privatna praksa fizikalne terapije Alen Horvat nalazi se u Čakovcu na adresi Franje Punčeca 4 u Čakovcu. Terapijske mogućnosti Privatne prakse fizikalne terapije Alen Horvat su: elektroanalgezija, elektrostimulacija, ultrazvučna terapija, termoterapija, magnetoterapija, terapija laserom, mikrovalna dijatermija, dekompresija kralježnice (stol za trakciju kralježnice), kineziterapija, manualne medicinske tehnike, masaža; klasična, sportska, medicinska, limfna drenaža, sportski program (postoperativna rehabilitacija), udarni val, osteopatija, specijalistički pregled ortoped, fizijatar i reumatolog.

Vrhunski tim fizijatara i personalizirani pristup svakom pacijentu, ključ su uspjeha i recept za napredovanje u struki i prepoznatljivost kvalitete u društvu. U ponudu su uveli i novu tehniku, ERGON IASTM, koja opušta mišiće i ligamente pomoću metalnih instrumenata.

Što je to ERGON IASTM tehika?

IASTM (Instrument assisted soft tissue mobilization) je tehnika opuštanja mišića, ligamenata i fascija pomoću metalnih instrumenata. Naziv tehnike izveden je iz antičke grčke riječi „ergon“, što znači „rezultat čovjekova rada, bilo ručnog, mentalnog, znanstvenog ili umjetničkog“.

Tehnika postoji već tisućama godina, koristila se još u drevnoj kineskoj medicini, a u novije doba zasnovana je na višegodišnjim istraživanjima te se svakodnevno dokazuje u kliničkoj praksi specijaliziranih certificiranih terapeuta.

Gdje se može obaviti ERGON IASTM tehika?

Danas je IASTM neizostavna tehnika u svim boljim svjetskim klinikama i sportskim klubovima. Koristi se ne samo kao tretman boli ili ozljede, već i za rješavanja ograničenog opsega pokreta uzrokovanog problemom mekih tkiva. Korištenje IASTM tehnike u zadnjih pet godina rapidno raste zbog zadovoljstva pacijenata i terapeuta koji takvu uslugu pružaju, ali i brojnih istraživanja koja su pokazala brojne benefite i efikasnost IASTM metode.

Kod nas u privatnoj praksi fizikalne terapije Alen Horvat, ERGON tehniku najčešće kombiniramo sa ostalim fizikalnim procedurama te manualnim terapijama.

Kod kojih stanja se primjenjuje Ergon IASTM tehnika?

IASTM se koristi za stimulaciju cijeljenja oštećenog tkiva, odgovor tijela i centralnog živčanog sustava na podražaj s ciljem opuštanja mišića, tretiranja ozljede ili oslobađanje ograničenog pokreta.

Neki forumi i video zapisi na YouTube-u pokazuju kako IASTM uzrokuje oštećenje kože, hematome itd. Naprotiv, IASTM ne smije prouzrokovati hematome, oštećenja niti išta slično. Budite sigurni da takve osobe nisu certificirane za IASTM.

Primjene Ergon IASTM tehnike kao osnovnog tretmana:

 1. Tendinopatije:
  • Ramenog zgloba (M.Supraspinatus)
  • Teniski i golferski lakat – tendopatije ekstenzora i fleksora
  • Ruke (DeQuervain bolest)
  • Ahilove tetive
  • Pes anserinus
  • Iliotibijalna sveza ITB
  • Koljena (Skakačko koljeno)
 2. Plantarni fasciitis
 3. Istegnuće mišića (subakutna/kronična faza)
 4. Uganuća ligamenata (faza remodelacije)
 5. Smanjen opseg pokreta (ROM) (smrznuto rame, post operativne priraslice, dupuytren sindrom)
 6. Miofascijalne Trigger točke– Mišićni spazmi – bolni sindromi
 7. Shin Splints (pokosnica) – bol u predjelu prednje strane tibije
 8. Razni burzitisi gornjih i donjih ekstremiteta

Primjene Ergon IASTM tehnike kao sekundarnog tretmana: – asistirana tehnika

 1.     Sindromi bolova u vratu
 2.     Sindromi bolova u leđima, prsni dio
 3.     Lumboishialgija-bolovi u donjem dijelu leđa
 4.     Ozljede živaca (Karpalni tunel šake)

Dođite na adresu Franje Punčeca 4 u Čakovec, pošaljite mail [email protected] ili nazovite na mobitel 095/865-13-26 i naručite se za svoj termin.

Ostavi komentar