Dobar san zlata vrijedi, spavate li vi dobro?

spavanje
Ilustracija

Kad se ne naspavamo dobro, cijeli dan smo loše volje, umorni, ništa nam ne ide od ruke i jedva čekamo trenutak kad ćemo ponovno leći u krevet. Kad nam se konačno zvijezde ”nasmiješe” i uspijemo leći dovoljno rano da se kvalitetno odmorimo, obično nas nešto drži budnima.

Primjerice, bole nas leđa pa se meškoljimo i nikako da nađemo onaj pravi položaj u kojem će nam biti ugodno ležati i spavati. I za to postoji rješenje. Treba uzeti jastuk, leći na leđa i jastuk podmetnuti ispod nogu u razini koljena.

Kod bolnih ramena rješenje nije sklupčati se i leći na bok, već bi idealno bilo leći na leđa i na prsa položiti manji jastuk na koji se onda mogu nasloniti ruke. U slučaju bolova u vratu rješenje nije staviti što više jastuka pod glavu, već treba pod svaku ruku postaviti jastuk i normalan jastuk ispod glave kako bi tijelo bilo u ravnini i u ugodnom položaju.

Ako legnete i ne možete zaspati, ne uzimajte u ruke mobitel kako biste pregledali novosti na društvenim mrežama, nego uzmite knjigu i sigurno ćete lakše i bolje spavati. Ako vam je vruće, ne skidajte odjeću, već upalite ventilator ili na drugi način rashladite spavaću sobu.

Kad konačno zaspete i dobro se odmorite jer morate rano ustati, nemojte namjestiti pet budilica koje zvone s razmakom od pet minuta. Namjestite budilicu na točno vrijeme kad morate ustati i jednostavno ustanite čim zazvoni.

Izvor: klikaj.hr

Ostavi komentar