Biometeorološka prognoza za Hrvatsku za 7. – 9. kolovoz: U najtoplijem dijelu dana nosite šešire i proglasite “siestu”

sesiri

Srijeda, 7.8.2019. Biometeorološke prilike će u većem dijelu Hrvatske biti razmjerno povoljne.Bit će vruće, na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima uz jak jugozapadnjak što osjetljivijim meteoropatima može uzrokovati nelagodu, razdražljivost i glavobolju. U najtoplijem dijelu dana kod osjetljivijih meteoropata može doći do umora i manjka energije. Preporuča se prilagoditi aktivnosti dijelovima dana s nižim temperaturama zraka, uzimati dovoljno tekućine i laganu prehranu, obavezna je zaštita od UV zračenja.

Četvrtak, 8.8.2019. Biometeorološke prilike će biti nepovoljnije nego prethodnih dana. Zbog tople noći sa srijede na četvrtak, kod meteoropata i kroničnih bolesnika može doći do pojačanja tegoba, pa će biti onemogućen adekvatan san i odmor. Danju će vrijeme će biti nestabilnije nego prethodnih dana, što može doprinijeti umoru, razdražljivosti i glavobolji. Mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Preporuča se izbjegavati suvišne napore te prilagoditi aktivnosti dijelu dana s manjim temperaturnim opterećenjem.

Petak, 9.8.2019. Biometeorološke prilike će biti povoljne pa meteoropati i kronični bolesnici ne bi trebali imati tegobe uzrokovane vremenom. Preporuča se prilagoditi aktivnosti dijelu dana s manjih temperaturnim opterećenjem, uzimati dovoljno tekućine uz laganu prehranu te zaštita od UV zračenja.

 

izvor: meteo.hr

Ostavi komentar