BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA za Hrvatsku za 29. lipnja – 2. srpnja 2019.

bioprognoza

Subota, 29.6.2019. Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj Hrvatskoj. Kronični bolesnici i meteoropati će osjetiti poboljšanje općeg stanja. Bit će boljeg raspoloženja nego prethodnih dana, s većom učinkovitošću će obavljati svoje poslove, a kronični bolesnici će lakše podnositi svoje bolesti.

Nedjelja, 30.6.2019. U cijeloj će zemlji biometeorološke prilike biti povoljne. Omogućavat će dobar san i odmor noću, ugodan boravak i ljetnu rekreaciju na otvorenom danju, a podržavat će i dobro raspoloženje. Meteoropati i kronični bolesnici neće imati tegobe uzrokovane vremenom.

Ponedjeljak, 1.7.2019. Biometeorološke prilike će ostati povoljne u većem dijelu zemlje, a pogoršat će se u odnosu na prethodni dan u središnjoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Nakon samo dva dana opet će meteoropati, kronični bolesnici, ali i manje osjetljive skupine ljudi osjetiti pogoršanje općeg stanja. Moguća je nesanica, osjećaj iscrpljenosti, nervoza i loše raspoloženje kod mnogih ljudi, a veće tegobe kod kroničnih bolesnika, osobito bolesnika od krvožilnih i srčanih bolesti te astmatičara. Preporuča se izbjegavanje većih napora i izlazaka u najtoplijem dijelu dana, uzimanje dovoljno tekućine i lagana hrana.

Utorak, 2.7.2019. Prevladavat će povoljne biometeorološke prilike. Samo bi najosjetljivijii kronični bolesnici mogli imati manje poteškoće bi zbog visokih temperatura zraka u kraćim razdobljima tijekom dana. Stoga valja podsjetiti na uzimanje dovoljno tekućine i lagane hrane, nošenje lagane i prozračne odjeće, obavljanje težih poslova u hladnijim dijelovima dana, te učestalije odmaranje.

Izvor: meteo.hr

Ostavi komentar