Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 24. do 26. srpnja

Srijeda, 24.7.2019. Biometeorološke prilike mnogima neće biti ugodne, što će na Jadranu biti izraženije. Zbog visokih temperatura zraka kod meteoropata se može javiti umor, manjak koncentracije i slabost. Kroničnim bolesnicima se savjetuje izbjegavanje suvišnih napora. Svima se preporuča zaštita od UV zračenja, lagana prehrana i dovoljno tekućine. U većem dijelu unutrašnjosti zemlje postoji umjerena opasnost od toplinskog vala, a na Jadranu velika.

Četvrtak, 25.7.2019. Nastavlja se vruće razdoblje zbog čega će u većem dijelu zemlje prevladavati umjerena opasnost od toplinskog vala, a na području Rijeke i Karlovca i velika. Svima se preporuča prilagoditi dnevne aktivnosti temperaturnim uvjetima i izbjegavati suvišne napore. Kroničnim bolesnicima se preporuča odmor u rashlađenim prostorima.

Petak, 26.7.2019. Slično kao i prethodnih dana, na području cijele zemlje prevladavat će vruće, zbog čega će na velikom dijelu zemlje postojati umjerena opasnost od toplinskog vala, u unutrašnjosti Dalmacije velika, a na sjevernom Jadranu i vrlo velika. Tople noći neće omogućiti adekvatan odmor i san, pa se kod mnogih ljudi može javiti umor, manjak koncentracije, razdražljivosti i slabost. Preporuča se adekvatna zaštita od visokih temperatura, lagana prehrana uz dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja.

Ostavi komentar