Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 24. do 26. srpnja

mineralna-voda-810x538
Ilustracija

Srijeda, 24.7.2019. Biometeorološke prilike mnogima neće biti ugodne, što će na Jadranu biti izraženije. Zbog visokih temperatura zraka kod meteoropata se može javiti umor, manjak koncentracije i slabost. Kroničnim bolesnicima se savjetuje izbjegavanje suvišnih napora. Svima se preporuča zaštita od UV zračenja, lagana prehrana i dovoljno tekućine. U većem dijelu unutrašnjosti zemlje postoji umjerena opasnost od toplinskog vala, a na Jadranu velika.

Četvrtak, 25.7.2019. Nastavlja se vruće razdoblje zbog čega će u većem dijelu zemlje prevladavati umjerena opasnost od toplinskog vala, a na području Rijeke i Karlovca i velika. Svima se preporuča prilagoditi dnevne aktivnosti temperaturnim uvjetima i izbjegavati suvišne napore. Kroničnim bolesnicima se preporuča odmor u rashlađenim prostorima.

Petak, 26.7.2019. Slično kao i prethodnih dana, na području cijele zemlje prevladavat će vruće, zbog čega će na velikom dijelu zemlje postojati umjerena opasnost od toplinskog vala, u unutrašnjosti Dalmacije velika, a na sjevernom Jadranu i vrlo velika. Tople noći neće omogućiti adekvatan odmor i san, pa se kod mnogih ljudi može javiti umor, manjak koncentracije, razdražljivosti i slabost. Preporuča se adekvatna zaštita od visokih temperatura, lagana prehrana uz dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja.

Ostavi komentar