Biometeorološka prognoza od 15. do 18. prosinca

U područjima s nižim vrijednostima temperatura, savjetujemo adekvatnu zaštitu od hladnoće, osobito bolesnicima s plućnim bolestima i poteškoćama u krvožilnom sustavu.

Subota, 15. prosinca – Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti nepovoljne uz jače izražen nepovoljan utjecaj na Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru. Meteoropati se mogu žaliti na glavobolju i bolove na mjestima ranijih ozljeda. U područjima s nižim vrijednostima temperatura, savjetujemo adekvatnu zaštitu od hladnoće, osobito bolesnicima s plućnim bolestima i poteškoćama u krvožilnom sustavu. Prema kraju dana nepovoljan vremenski utjecaj će malo oslabiti.

Nedjelja, 16. prosinca – Iako biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne, utjecaj vremena na meteoropate i kronične bolesnike će biti povoljniji nego prethodnih dana. Zbog niskih temperatura zraka, osobito u jutarnjim satima, potrebna je zaštita od hladnoće. Poseban oprez savjetujemo bolesnicima krvožilnog sustava te ljudima s respiratornim problemima. U područjima sa sunčanim razdobljima tijekom dana, vrijeme će biti motivirajuće i podržavat će dobro raspoloženje.

Ponedjeljak, 17. prosinca – Biometeorološki utjecaj će ponovo biti nešto nepovoljniji, uz nešto izraženije tegobe na jugu Hrvatske. Potrebna je zaštita od hladnoće, osobito u jutarnjim satima. Kroničnim se bolesnicima savjetuje uzimanje redovite terapije i slušanje savjeta liječnika.

Utorak, 18. prosinca – Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Zbog hladnog jutra upozoravamo na adekvatnu zaštitu, osobito srčane i plućne bolesnike. Uz uzimanje redovite terapije i slušanje savjeta liječnika, tegobe ne bi trebale biti jako izražene.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE