Tretmani kisikom u trudnoći: Da ili ne?

tretmani kisikom i trudnoća

Naravno da i u trudnoći želite izgledati lijepo i njegovano, ali kisik potreban za svježinu kože pojačano odlazi nerođenoj bebi i koža zbog nedostatka pati. Kod OXYJET tretmana koža se intenzivno opskrbljuje čistim kisikom, potiču se fibroblasti te ona postaje svježa, glađa i elastičnija te samim time i mnogo otpornija na strije.

Kvaliteta kože može se promijeniti tijekom trudnoće, ako postane suha, izbjegavajte uporabu sapuna i pokušajte s uporabom raznih preparata za njegu suhe kože. U slučaju da koža postane masnija, nemojte koristiti lijekove niti kreme protiv akni, jer oni mogu biti štetni.

Dijelovi kože koje su inače tamniji, poput madeža ili pjegica, mogu tijekom trudnoće postati još tamniji, posebno kod tamnokosih i žena s tamnijom kožom, a često se javlja i “maska trudnoće”, tamnjenje kože čela, nosa i brade. Sve to će nestati tijekom ili nakon trudnoće, ali se obavezno morate kloniti sunca i pri svakom izlasku tijekom sunčanog perioda stavite kremu s visokim zaštitnim faktorom.

Strije

Zbog rastezanja kože tijekom trudnoće dolazi do pojave strija, ružičastih linija koje s vremenom postaju sedefaste. Najčešće se javljaju na grudima, trbuhu i bedrima, ali mogu se javiti i na laktovima – gdje god dolazi do rastezanja kože. Kod nekih žena su one jako izražene, a kod nekih se i ne jave.

U cilju prevencije pojave strija uvijek je dobro izbjegavati izlaganje suncu, paziti da se ne dobije puno na težini i mazati kožu neutralnim kremama da bi bila meka i elastična, međutim, nema dokaza da će to spriječiti njihovo pojavljivanje.

Piše: Karmela Bali Međimurec

Na tretmane kisikom možete se naručiti u Vitalu kod Karmele Bali Međimurec. Možete joj se obratiti na mail [email protected] ili broj mobitela 098/167-2541. Više na blogu www.gdjeljepotapocinje.com

Ostavi komentar