Staviti parfem na plažu ili ipak ne?

parfem na plaži

Piše: Tomislav Vrbanec iz Hrvatske parfemske kuće

Naša jedina domaća Hrvatska Parfemska Kuća lansirala je kolekciju parfema pod nazivom Croatian Perfume Collection. Jedinstvena je to kolekcija kakvom se malo koja zemlja može pohvaliti. Svoj je parfem dobilo čak 8 gradova, 9 otoka i sve naše 4 regije, a najviše je morskih gradova i otoka i svaki ima u sebi note koje vas vode na neko od tih divnih mjesta. Zašto ne biste omiljeni miris nosili uvijek sa sobom, pa čak i na plažu?

Parfem i krema za sunčanje ne idu zajedno?

Ljudi često dvoje, namirisati se na plažu ili ne? S razlogom. Naime, na koži ponekad nastanu mrlje, i to na mjestu na koje je nanesen parfem. No, parfem nije kriv. Mrlje ne bi smjele nastati od samog parfema ako je kvalitetan. Zašto se onda ipak pojave? Koža na sebe prihvaća ono što na nju nanosimo. Bilo da je riječ o kremi, parfemu, ulju ili nečem drugom. Kada jednom nanesemo parfem, taj dio kože više ne može primiti na sebe ništa drugo. Jednostavnije rečeno, koliko se god mazali kremom ili losionom za sunčanje, to će mjesto ostati bez zaštite. Već ste nanijeli parfem, koža je njime zasićena, i zato se krema ne prima. Ona jednostavno sklizne s tog dijela kože i kao da je niste ni nanijeli.

Gdje onda nanijeti parfem?

Na plaži ipak možete mirisati po svom omiljenom parfemu. Parfem nanesite na kupaći kostim ili ručnik te ćete sebi i okolini mirisati željeno kao da ste ga nanijeli uobičajeno na kožu. Efekt će time možda biti i dugotrajniji jer mirisi se duže zadržavaju na odjeći nego na koži koja je živa i diše zajedno s nama.

Postoji još jedna opcija!

Najzanosnije je namirisati kosu i to bez straha da će se isušiti. Miris će biti ugodniji, a i s onom izrekom „vjetar u kosi“ vaš omiljeni parfem bit će nošen povjetarcem, što sigurno neće ostati neprimijećeno. Uvijek vodite računa o svom zdravlju i zdravlju svoje kože. Ako to radite mudro, ne morate se odricati stvari koje volite i bez kojih ne možete. Pa tako i parfema na plaži!

Ostavi komentar