Poliklinika Medikol: Međimurje dobilo prvu operacijsku salu za estetsku kirurgiju 

poliklinika medikol

U Poliklinici Medikol Podružnica Čakovec započela je s radom prva operacijska sala za plastičnu i estetsku kirurgiju u ovom dijelu Hrvatske. Zajedno s dr. Irijanom Rajković, spec. plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, koja  rukovodi kirurškim timom na čelu Djelatnosti za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju, Medikol potvrđuje svoje liderstvo kao poliklinika koja kontinuirano prati svjetske trendove i inovacije u struci te nastoji približiti najnovije medicinske zahvate i medicinsku tehnologiju korisnicima svojih usluga.

Dr. Irijana Rajković educirala se na prestižnim inozemnim klinikama u SAD-u, Engleskoj, Francuskoj, Monaku, Belgiji, Nizozemskoj, Austriji, Italiji i UAE. Redoviti je pozvani predavač na brojnim svjetskim kongresima te je i jedini službeni predavač na Američkoj Akademiji za estetsku medicinu iz ovog dijela Europe. Zbog svoje ekspertize dr. Rajković je jedna od najjačih masterclass edukatora te se smatra jednom od najvažnijih internacionalnih influencera na području plastične i estetske medicine i kirurgije u svijetu.

U Medikolu u Čakovcu, osim estetskih tretmana, kao što su tretmani s filerima, Botox-om, liječenje matičnim stanicama i faktorima rasta najnovijom PRP metodom (naročito artroze koljena i kukova pod kontrolom UZV-a) te najpopularniji  MEN SHOT tretman (za jačanje erekcije i tretiranje erektilne disfunkcije), sada možete uz operacije madeža, ateroma i lipoma, obaviti i operaciju karpalnog kanala i liposukciju u lokalnoj anesteziji, dok se u skorijoj budućnosti planiraju i ostali estetski zahvati.

poliklinika medikol

Operacija karpalnog kanala

Sindrom karpalnog kanala je nekad bio bolno stanje koje se javljalo u osoba između 40-e i 60-e  godine života. Međutim, danas je to postala bolest modernog doba, a glavni krivac tome je svakodnevno višesatno korištenje mobilnih uređaja i  tipkovnica računala. Radi se o najčešćoj bolesti područja šake koja nastaje zbog pritiska na živac, nervus medianus, što uzrokuje bolne i neugodne simptome. Glavni simptomi su osjećaj mravinjanja, žarenja i pečenja u prva tri prsta šake, trnci u rukama, utrnulost, slabiji osjet , bol koja budi osobu iz sna, te smanjena funkcija šake (ispadanje stvari iz ruku).

Ovaj sindrom karpalnog kanala, u Medikolu, možete riješiti elegantno i brzo, operativno unutar pola sata. Dekompresija, odnosno oslobađanje medijanog živca, radi se kirurškim zahvatom u lokalnoj anesteziji.  Dr. Rajković koristi kod ove operacije inovativnu tehniku i najnoviju metodu, čija je glavna karakteristika bezbolnost i brži oporavak nakon operacije.

Zahvaljujući  ekspertnoj tehnici  dr. Irijane Rajković, ova operacija predstavlja minimalno invazivan zahvat koji se izvodi u lokalnoj anesteziji, traje oko 30 minuta i omogućava puno brži oporavak, nego kod drugih tehnika. Pacijent  nakon zahvata može odmah ići kući.

Liposukcija – rješavanje masnih naslaga

Liposukcija je danas najpopularnija kirurška metoda uklanjanja masnog tkiva. Prema statističkim podacima Američkog Društva za Estetsku Plastičnu Kirurgiju ASAPS  liposukcija spada u prve dvije najtraženije procedure dok je za muškarce liposukcija na prvom mjestu po broju izvršenih zahvata.

U Medikolu se ovaj najtraženiji zahvat izvodi u lokalnoj anesteziji. Radi se o tzv. TICKLE liposukciji s najnovijim medicinskim uređajem koji radi po principu vibracija. Zbog vibracija osoba ima osjećaj škakljanja pa otuda i naziv TICKLE (eng. tickle-škakljati). Ova najnovija metoda izuzetno je popularna u Americi zbog manje traume tkiva, manjih komplikacija, manje boli te brži oporavak. S obzirom na to da se zahvat izvodi u lokalnoj anesteziji, osoba se odmah nakon liposukcije otpušta na kućnu njegu.

S najnovijom TICKLE liposukcijom možete se riješiti masnih naslaga s područja: vrata (podbradak),  trbuha, leđa ispod grudnjaka tzv. love handles, bokova, nadlaktica, natkoljenica, koljena i potkoljenica.

poliklinika medikol

Uklanjanje madeža

Na našoj se koži mogu pojaviti različite izrasline koje nam smetaju što iz zdravstvenih, što iz estetskih razloga. One se danas brzo i bezbolno uklanjaju malim kirurškim zahvatima pa tako u Poliklinici Medikol možete ukloniti madeže, lipome, aterome i fibrome.

  • Madeži su vrlo česta promjena i nerijetko izgledaju kao različito pigmentirana područja na koži. Najčešće su dobroćudni, ali mogu postati maligni, odnosno prijeći u karcinom.
  • Lipomi su dobroćudne promjene nastale nakupljanjem masnog tkiva ispod kože, mogu rasti te zbog svoje veličine i pozicije stvarati nelagodu, ružan izgled  ili bol.
  • Ateromi su promjene nastale začepljenjem lojne žlijezde i stvaranjem kapsule oko sadržaja Izgledaju poput potkožnih kuglica koje s vremenom mogu rasti ili čak dovesti do infekcije i stvaranja gnojnog sadržaja.
  • Fibromi su dobroćudne promjene sastavljene od kože i vezivnog tkiva (često se nazivaju i “kožni  visuljci”).

Sve navedene izrasline možete bezbolno i uspješno u 10-ak minuta otkloniti u novoj sali za estetsku kirurgiju u Poliklinici Medikol u Čakovcu.

poliklinika medikol

O Poliklinici Medikol

Poliklinika Medikol privatna je zdravstvena ustanova, osnovana 2000. godine. Od 2008.g. ima uvedene ISO certifikacijske sustave 9001:2008 i 14001:2004, za sustav kvalitete usluga  i zaštite okoliša. Sve zdravstvene usluge koje pruža kroz dijagnostičke i terapijske postupke u svim zdravstvenim djelatnostima u skladu su sa strogim zahtjevima normi koje se potvrđuju provođenjem redovitih audita od strane tvrtke DNV.

Kvaliteta medicinske usluge, moderna tehnologija, diskrecija i briga za pacijente, osnovne su značajke rada poliklinike, u cilju osiguranja zdravlja, zadovoljstva i psihofizičkog blagostanja pacijenta. Medicinska i administrativna djelatnost u potpunosti su informatizirane. Visok stupanj stručne naobrazbe zdravstvenih djelatnika preduvjet su kvalitetne i sveobuhvatne zdravstvene skrbi  nad pacijentima.

Svoj termin pregleda možete zakazati direktno pozivom na broj mobtela 091 4594 700 ili putem info besplatnog telefona 0800 78 78, kao i preko kontakt forme na https://www.dr-rajkovic.hr/.

 

Ostavi komentar