Isprobavajući odjeću u omiljenom modnom dućanu žene u Podgorici dobile šugu

Nakon prijava koje su podnijeli građani Podgorice koji su u prodavaonici odjeće Zara dobili šugu, u trgovinu je poslana sanitarna inspekcija, piše portal Luftika, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Kupci sumnjaju da su dobili šugu zbog isprobavanja odjeće u garderobama Zare, omiljenog brenda i među našim djevojkama i ženama, jer im se odmah nakon toga pojavio osip po trbuhu i leđima.

U akciji je sanitarna inspekcija, koja će kada se nadzor završi, obavijestit ćemo javnost o utvrđenom stanju, rekla je direktorica Uprave za inspekcijske poslove, Ana Vujošević.

Svrab ili šuga (lat. scabies) je zarazna bolest kože popraćena neugodnim svrabom i crvenkastim promjenama na koži. Uzročnik infekcije je grinja pod nazivom Sarcoptes scabiei var. hominis, okrugli, mali, često oku nevidljiv člankonožac prilagođen parazitskom načinu življenja na koži čovjeka. Lako se prenosi s čovjeka na čovjeka izravnim dugotrajnijim fizičkim kontaktom, korištenjem odjevnih premeta, posteljine ili ručnika zaražene osobe.

Uz odgovarajuće lijekove vrlo je važno dan nakon početka terapije oprati u vrućoj vodi svu odjeću, posteljinu i ručnike koji su bili u upotrebi posljednjih nekoliko dana te ponoviti postupak nakon tjedan dana. Tepihe i presvučeni namještaj bi trebalo usisati i vrećice iz usisavača odmah baciti.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE