Posjetite imanje Biovrt Silvije Kolar-Fodor u kolovozu i rujnu

Imamo odličnu vijest za sve koji žele naučiti više o organskom uzgoju iz prve ruke i inspirirati se na prekrasnom i jedinstvenom imanju.

Konačno imate priliku posjetiti imanje Biovrt u Novom Selu Rok i to u doba godine kada je on najšareniji i najbujniji – sredinom kolovoza.

Upoznajte i doživite pravu oazu bioraznolikosti u Međimurju.

Vlasnica imanja je Silvija Kolar-Fodor, autorica, aktivistica i jedna od najpoznatijih vrtlarica u RH koja već godinama na ovom imanju prakticira brojne biovrtlarske metode i stvara jedinstvenu priču. Glavna ideja na imanju je kako uzgojiti obilje hrane uz čim manje posla – na način da priroda odradi većinu posla za nas. Svoje metode i prakse Silvija će s vama podijeliti tijekom edukativnog obilaska na imanju Biovrta.

Imanje Biovrt nastalo je pred 16 godina u Novom Selu Rok. Od hobija njegove vlasnice na početnih 400 kvadrata povrtnjaka, imanje danas uključuje 3 povrtnjaka na kojima se svake godine uzgaja veliki dio starinskih i tradicijskih sorti, voćnjake, šumski vrt, livade, oranice i močvaru na preko 4 hektara, te predstavlja pravu oazu bioraznolikosti. Mnogi koji su posjetili ovaj vrt istaknuli su da nikad nisu vidjeli više bioraznolikosti biljnih i životinjskih vrsta na jednom mjestu, a njegovu vlasnicu često opisuju kao „hodajuću enciklopediju“.

Stoga posjeta imanju Biovrt nije samo obični obilazak, nego pravi doživljaj uz vrhunsku edukaciju.

Tijekom posjeta vlasnica imanja provest će vas cijelim imanjem i upoznati s tehnikama koje ona primjenjuje na vrtu. Upoznati će vas s osnovama organskog vrta, šumskog vrta te voćnjaka. Uz mnoštvo korisnih aktualnih savjeta i primjera koje možete vidjeti kako funkcioniraju u praksi, imate priliku inspirirati i osnažiti se za primjenu istih na svom imanju.

NOVOST NA IMANJU –  VELIKA PERGOLA
Ove godine imam dodatnu novu zanimljivost na imanju, a to je velika pergola duga 60 metara, a koja se sastoji od 13 pojedinačnih pergola, a na njoj uzgajamo razne sorte ukrasnih penjačica, kivija, mahunarki i tikvenjača u raznim kombinacijama s niskim biljem. Inspirirajte se na obilasku za ovakav vertikalni uzgoj biljaka u raznim kombinacijama.

KADA I KAKO MOŽETE POSJETITI IMANJE BIOVRT
Posjete imanju primamo uz obaveznu prethodnu prijavu.
Silvija Kolar-Fodor će vas provesti imanjem u edukativni obilazak slijedećih termina u kolovozu:
06.08.2022. (subota) 10:00-14:00
13.08.2022. (subota) 10:00-14:00
03.09.2022. (subota) 10:00-14:00
10.09.2022. (subota) 10:00-14:00

CIJENA PROGRAMA EDUKATIVNOG OBILASKA
Cijena edukativnog obilaska je 149 kn za odrasle, za djecu od 6 do 12 godina 59 kn, a za djecu do 6 godina izlet je besplatan. Uplate za plaćanje šaljemo vam po prijavi.

Prilikom obilaska poklonit ćemo vam 3 paketića sjemenja iz biovrta po našem izboru, moći ćete kupiti dostupne kulture s imanja, a vlasnica će vas počastiti i laganom veganskom i vegetarijanskom zakuskom pripremljenom od namirnica s imanja.

KAKO SE PRIJAVITI?
Prijave su obavezne putem online prijavnice Broj posjetitelja je ograničen i prethodne prijave su obavezne. Sve detalje, program, cjenik i kako se prijaviti saznajte na https://www.biovrt.com/posjetite-imanje-biovrt-u-kolovozu-i-rujnu-2022-otvorene-prijave/

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE