Majka Marija Smolek i kći Danijela Smolek Lengelić iz Donjeg Kraljevca zajedno uređuju vrt!

smolek lengelić

Drugu nagradu našeg nagradnog natječaja “Čiji je vrt najljepši?” osvojila je vrtna oaza Marije Smolek i Danijele Smolek Lengelić u Donjem Kraljevcu

 

Vrt kao odmor od kućnih poslova

Jedno od najljepše uređenih dvorišta nalazi se u Donjem Kraljevcu, na adresi Gornji kraj 68, koji uređuju Marija Smolek i Danijela Smolek Lengelić. Vrt se nalazi ispred kuće i zapinje za oko svakom prolazniku ulice Gornji kraj 68, blizu raskršća za Čehovec.

Vrt najviše uređuje majka Marija Smolek, dok joj kćerka Danijela pomaže. Ona više voli pisati o vrtu i fotografirati ga.

Marija Smolek kaže: – To mi je odmor od svakodnevice, a i volim vidjeti nešto lijepo. Prije sam sadila dosta jednogodišnjeg cvijeća, no sad sve više volim kale i višegodišnje cvijeće i biljke. Povremeno mi pomaže i unuk.

Interes za uređivanje vrta došao je malo po malo, najprije sam si postavila pitanje mogu li ja to, imam li vremena ali i želje. Zatim sam počela učiti. Najteže je bio naučiti uređivati ukrasna zimzelena stabalca, to je iziskivalo veoma precizno planiranje i orezivanje. Uz to, kombiniram više vrsta cvijeća, kao i boje.

Sad više ne bih mogla bez vrta, uvijek nešto treba urediti, svaki dan sam u njemu po sat ili dva, koliko već imam vremena.

Susjedi me često zapitkuju i kažu mi da se previše mučim u vrtu, no zapravo se tu odmaram. (J. Šimunko)

Ostavi komentar