Savjeti iz Gumiimpexa: Kako pravilno skladištiti gume?

gumiimpex

Kada ste konačno kupili autogume, pitanje je što s ljetnim gumama, kako ih pravilno skladištiti i gdje ih skladištiti. Stručnjaci iz vulkanizerskog servisa Gumiimpex-GRP znaju odgovor na Vaša pitanja.

Savjeti za pravilnog skladištenje autoguma:

  • Operite gume i naplatke i izvadite sve kamenčiće ili strana tijela iz žljebova u ripni guma.
  • Prije izmjene guma obilježite koje su bile montirane sprijeda kako biste im zamijenili položaj sa zadnjima u sljedećoj sezoni.
  • Pneumatici moraju biti uskladišteni na mjestu na kojem je uvijek hladno, suho i ima prirodnu ventilaciju. Ako se pneumatici skladište na otvorenom, moraju biti prekriveni neprozirnom ceradom koja je potpuno nepropusna jer pneumatici moraju biti zaštićeni od sunca i snažne umjetne svjetlosti, te UV zraka.
  • Temperatura mora biti niža od 35 ̊C i potrebno je izbjegavati upotrebu ili skladištenje bilo kakvih kemikalija (benzin, ulje, sredstva za čišćenje i sl.) u prostoriji u kojoj se skladište gume.
  • Pneumatici moraju biti složeni okomito na jednoj od polica koja se nalazi minimalno 10 cm od tla. Kako se ne bi deformirali, preporučuje se rotacija jednom mjesečno. Ako su gume bez naplataka, preporučuje se da se poslože vertikalno.

Ako smatrate da ne možete zadovoljiti sve uvjete pravilnog skladištenja autoguma, onda je hotel za pneumatike pravo rješenje za Vas. Vulkanizerski servisi Gumiimpex-GRP Varaždin i Zagreb skladište autogume u idealnim uvjetima.

Gumiimpex-GRP

Pavleka Miškine 64 c, 42 000 Varaždina

T: 042 404 533
F: 042 404 542

RADNO VRIJEME

pon-pet  7 – 18 h
sub 7-13 h

Ostavi komentar