Živimo u velikom izlogu

Svima je i više nego jasno da od masovnog korištenja interneta i društvenih mreža, posebice Facebooka, živimo u jednom velikom izlogu. Time je privatnost narušena do te mjere da ako se nešto ne “sazna” preko društvenih mreža, postaje čudno i postavlja se pitanje zašto se držalo u “tajnosti”. Danas, kad hodamo gradom, ni ne znamo tko nas sve promatra s terase te koliko od njih drži u nas uperen teleobjektiv.

I sve bi to bilo okej da je to, recimo, samo u Čakovcu. Ipak je to glavni grad našeg lepog Međimurja, a i više-manje svi znaju da naš Zlatko Vrzan u prijepodnevnim satima u subotu “stražari” u gradu i fotka najzanimljivije kombinacije. No, nije on jedini. S obzirom na to da u Međimurju imamo sedam portala (da, dobro ste pročitali), oni s teleobjektivima počeli su vrebati na svakakvim lokacijama. Fotka se pokraj Mure u Murskom Središću, na Marini u Prelogu…

To ljudima nabija (nekima) komplekse. Da se moraju uvijek srediti jer nikad ne znaš tko se kad može snimiti. Frizura mora biti sređena i ne daj Bože da izađeš u šetnju bez barem lagane šminke. Recimo, mene to osobno nervira. Kad idem u prirodu, volim biti prirodna. I inače ne volim puno šminke, a pogotovo u nedjelju popodne kad idem u čišćenje mozga i pripremu za radni tjedan.

Srećom da sam s godinama odustala od toga da moram “zadovoljiti” javnost, stoga volim biti u trenirci i patikama u svakom trenutku kad to mogu. Na šetnju ću uvijek u vrlo casual izdanju, u nadi da murskim i dravskim paparazzima to nije baš zanimljivo. Isto tako, Facebook je još jedino tako jako popularan u Hrvatskoj, čak više nije ni popularan među novijim generacijama. No, kako to ide u našim sporovoznim glavama, trebat će još jedno vrijeme da se život i kod nas makne s Fejsa.

Ostavi komentar