6.1 C
Čakovec
Nedjelja, 21 travnja, 2024

Resetiraj se, prizemlji se!

Kada bi vas netko pitao što je važnije u životu, ljepota ili zdravlje, vjerojatno biste svi u isti čas odmah odgovorili da je zdravlje. A one, koji bi odgovorili da je to ljepota, upitali bismo ih znaju li da je ljepota prolazna.

 

No ako svaki dan znamo pronaći barem jednu ljepotu, primjerice uživati u izlasku ili zalasku sunca, milovanju kućnog ljubimca ili pak jednostavno u ispijanju prve šalice kave, bez misli užurbanog svijeta, možemo puno učiniti za svoje zdravlje. Prema tome, upravo ta je ljepota itekako važnija od našeg zdravlja. U tom kontekstu ljepota znači upravo zdravlje.

Dok ovo pišem, okružena sam s trima ekranima, i tako provodim većinu svojeg radnog tjedna. E, sad zamislite, koliko je to informacija svake minute, koliko toga svakog dana prolazi kroz glavu. Ponekad osjećam da se samo hranim time, ali to sve nema težinu. Da samo sve jednostavno prolazi kroz mene.

Pa si onda postavljam pitanje kako se tek osjećaju naši čitatelji koji su svakodnevno obasipani vijestima na portalima, u novinama, na radiju, na televiziji, a mlade generacije na aplikacijama poput Tik-Toka, Snapchata, Instagrama i vjerojatno još na desetke aplikacija za koje ni ja sama ne znam da postoje, a za njih nemam ni vremena, niti me zanimaju.

Danas se nevjerojatno lako dolazi do zasićenja i zbog toga je vrlo važno znati prepoznati kada moraš stati na loptu, kada ti je dosta. No možda je još važnije znati kako se resetirati, kako se jednostavno ponovno uzemljiti. Netko se resetira kroz sport, netko kroz neki svoj hobi, netko kroz čitanje, netko kroz čišćenje, netko kroz igru sa svojom djecom. Samo na vama je da prepoznate kako i gdje se najlakše resetirati. Meni najviše odgovara detoks od informacija i zato se sada odjavljujem, do sljedećeg puta.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE