6.1 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Peh, pa prijevara?!

Za kupnju rabljenog auta kaže se da je to prava lutrija. U stvari, nikad ne znate što ste kupili ispod lima i koliko stvarnih kilometara ima auto, pogotovo ako ga kupujete od nepoznate osobe.

Na te prijevare upozorilo me nekoliko ljudi kada sam kupovala auto, no sad, nakon što ga imam već godinu i pol, otkrilo se da sam i ja imala taj peh i nasjela na prijevaru. Priča ide ovako. Na sajmu u Varaždinu našla sam privatni auto, svidio mi se i ulazio je u financijski limit koji sam odredila. Prodavao ga je drugi vlasnik, a autom se navodno koristila njegova kćerka za vožnju na fakultet u Rijeku. Prethodno su ga kupili uvezenog iz Njemačke, a gore ga je vozila neka starija žena. Bio je u odličnom stanju i imao je 160.000 kilometara, što mi je bilo prihvatljivo.

Prilikom kupnje auta, bila sam naravno skeptična, pa sam išla provjeriti baš te kilometre na Tehnički, kako su me savjetovali i tražila sam ispis. Sve je štimalo. Obavila sam i nekoliko servisa u tih godinu i pol, a na tehničkom pregledu ispalo je sve u savršenom redu.

Idila je trajala sve do dva tjedna kada sam bila na putu za Zagreb. Na izlazu s autoceste auto je počeo “klopotati”, zaustavljam se i vozim do prvog dostupnog mjesta za parkiranje. Klopotanje ne staje, upale se sve lampice i auto se ugasi. Potom dolazi vučna služba, pa ga vozim do automehaničara koji kaže ono najgore – otišao je motor.

U čudu, u šoku, kako je to moguće, pa ima tek 180.000 prijeđenih km? Da bi mi, evo, ovog tjedna automehaničar koji je top-majstor za mercedese provjerio u njihovu sustavu u Njemačkoj koliko u stvari ima kilometara po broju šasije.

Ispada da je auto već 2015. godine u Njemačkoj imao 170.000 km, a ja sam ga kupila 2020. s “kao 160.000 km.” Oblio me hladan tuš, ali je to ujedno i velika lekcija za ubuduće. Kako meni, tako i ostalim čitateljima, koje ovim putem upozoravam da ne nasjednu, kao što sam to naivno nasjela ja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE