Operno savršenstvo u Zmajevom vrtu

Otkako je počelo ljeto u skoro svakom selu u Međimurju održavaju su različita društvena događanja. Ljudi su željni zabave, društva i dobrog raspoloženja. Posjećenost događanja je jako velika te se s pravom može reći da i kontinent ljeti živi punim plućima, a ne samo naš Jadran.     

Jedina je šteta što se turističke zajednice u Međimurju ne mogu konačno dogovoriti da se neka događanja ne preklapaju. Mnogi su se tako žalili ovog vikenda jer se “poklopio” koncert Opera pod zvijezdama u Prelogu i koncert Evelin Novak i njezinih gostiju u Zmajevom vrtu u Železnoj Gori. Bilo je teško odvagnuti na što ići pa je nekolicina njih pola koncerta bila u Železnoj Gori, a potom krenula u Prelog kako bi slušali 4 Tenora. Tako su zadovoljili svoju “žeđ”, no ostali su uskraćeni za pola koncerta. 

U Zmajevom vrtu je stvarno bilo predivno i ne kažem to samo zato jer sam iz tog kraja. Ako niste ove godine, svakako preporučujem da navratite sljedeće. Koncert je zaista bio originalan i nešto što se rijetko može vidjeti. Svaka čast na ideji obitelji Valkaj i na cjelokupnom trudu kako bi sve bilo savršeno. Ne pretjerujem, zaista, jer publiku nisu napadali ni komarci kojih ove godine ima posvuda. A za to se pobrinuo glava obitelji Kristijan koji je dva dana prije koncerta špricao po svom vrtu komarce i otjerao ih za opernu večer koja je postala kulturni događaja godine u Međimurju. 

Od ovog vikenda pa nadalje imate priliku također guštati u različitim koncertima i događajima stoga pozorno pratite najave na našem web portalu i u tiskanom izdanju Međimurskih novina. Jedina je još nepoznanica tko će nastupati na našem Porcijunkulovom. Nikome nije jasno zašto je to postala tako velebna tajna, čemu to? Svi ostali gradovi čak i po nekoliko mjeseci ranije najavljuju svoje izvođače. Tko zna, možda u nadolazećem tjednu budemo imali više sreće i napokon saznali tko će nam doći pjevati u Čakovec

Ostavi komentar