Mađerkin breg novo hit mjesto?

O Međimurju često maštamo kao o popularnoj turističkoj destinaciji. Iako nemamo more, imamo mjesta koja su vrijedna divljenja i posjeta. Čehi, Mađari i Slovenci prije korone bili su česti gosti, pogotovo što se tiče dolaska u Stari grad Čakovec. Obnovom Riznice Međimurja Stari grad poprimio je prekrasan izgled koji će uz novi sadržaj sigurno imati još i više posjetitelja. U svakom slučaju, od gore do dolje, Međimurje ima mjesta koja se isplati posjetiti.

I dok je još neizvjesna situacija s koronom, u zraku se može osjetiti neko olakšanje. Dolaskom ljeta svi se nadamo da će mjere popustiti i da ćemo se kolko-tolko vratiti normalnom načinu života. Barem što se tiče odlaska na svadbe, krstitke, rođendane, izlete, putovanja. Terase su otvorene, a sunčano vrijeme nas mami van.

A o tome koliko smo željni konačno negdje otići, govori situacija proteklog vikenda na Mađerkinom bregu, koji se sve više pretvara u novo hit mjesto. Iako je već ranije znalo biti ljetnih koncerata na bregu koji pruža pogled na čak tri države, proteklog vikenda bio je vrlo posjećeno mjesto. Kućica s hranom, klupice, vinčeko, sunčano vrijeme i naravno pogled bili su i više nego dovoljan razlog dolaska na Mađerkin breg sa svih strana Međimurja.

Iako su na početku brega radovi zbog vidikovca, organizacijski su se dobro snašli, pa tako mislim da će tijekom cijelog ljeta Mađerkin breg biti i dalje posjećena destinacija, ne samo od strane Međimuraca već i drugih turista.

Ostavi komentar