Kaj bu selo reklo?

Već godinu i pol punim retke ovih stupaca. Neki bi rekli malo, neki puno. Nije jednostavno svaki tjedan baciti neku kao pametnu misao iako nam je to u opisu posla. Dođu dani kada jednostavno presahneš i glava je prazna. Inspiracije nema i iz nje ne izlazi ništa dovoljno dobro, a to zna biti vrlo iritirajuće, vjerujte. Divim se onim ljudima koji svaki dan pišu komentare. Tomislave Klauški, vaš sam veliki fan!

Ovo pišem u posljednji čas jer, pošto nisam imala ideje, odgađala sam pisanje komentara do zadnjeg trenutka. U tjednu iza nas puno sam razmišljala o onoj poznatoj međimurskoj: „Kaj bu selo reklo?“ Promatrajući ljude oko sebe mnogo je onih koji ovise o tuđem mišljenju, a da toga često nisu ni svjesni. Čak i ja ponekad zateknem samu sebe u tom mišlju, iako sam mislila kako sam se toga otarasila. No, bolje je ikad postati toga svjestan, nego baš nikada.

Oni koji to nikada ne osvijeste ostaju u lošim vezama, lošim brakovima, nezdravim odnosima ili na ne baš tako odličnom poslu. Važno im je što će drugi reći, odnosno hoće li s odobravanjem gledati na njihove životne odluke. I u svemu tome zaborave na same sebe. Ustvari žive život koji ne žele samo da se dopadnu drugima jer očito imaju manjak samopouzdanja kod svojih životnih odluka. Pri tome nisu svjesni da taj netko drugi neće živjeti njihov život niti zna s čime se ta osoba bori sama sa sobom unutar svoja četiri zida.

Kaže se, da istinski postajete slobodni od tuđeg mišljenja drugih tek onda kada prihvatite da ni vaše mišljenje o drugima ne bi trebalo biti važno. Tek kada shvatite da je vaše mišljenje samo mišljenje, tek onda shvatite da je tuđe mišljenje samo tuđe mišljenje. Poanta svega je da ne smijete dati da vas tuđe mišljenje sputava u ostvarivanju svojih ciljeva, ma kakvi god oni bili. Ako ste s njima usklađeni, onda znate da  je vrijedno boriti se za njih bez obzira na to što će o vašem potezu misliti neki drugi ljudi. Vrlo je važno znati s kojom namjerom nešto radiš, tek tada se oslobodite tog jarma tuđeg mišljenja. Život tada bude puno ljepši i jednostavniji.

Ostavi komentar