Čakovec je zapravo veliko parkiralište

Pula je ukinula naplaćivanje gradskog parkinga u vrijeme Adventa. Zamislite da se to dogodi u Čakovcu. Haha, znam, dobra fora, a daleko smo od 1. aprila. Kod nas bude red kuhanog vina, kobasa, malo lampica i cijena parkinga minimalno 5 kuna, nadajmo se ne 6 kuna.

Hrabro, moram priznati, ovogodišnji Advent spašava Gabriela Hrženjak koja subotom pjeva u blinki blinki božićnoj kupoli, te naravno sarmica u obliku sendviča. Još da ima germknedli di bi nam bio kraj. No, vratimo se malo rikverc. Parking. Rekli bi sarkastično: “Žao mi je, kaj pa ne živite u centru grada i ne plaćate godišnju kartu.”

Srećom, ja nisam niti u jednoj od ovih kategorija – za sad, nadam se da se nisam urekla. Moja zgrada se nalazi taman na granici zadnje zone naplaćivanja parkinga. Dovoljno sam blizu da mogu prošetati do grada, dovoljno daleko da ne plaćamo godišnju (sitnicu) kartu. Taman, kako bi rekao Halid Bešlić. Nekad kad sam usput autom išla na bankomat iza hotela Park nisam morala platiti parking.

Ne platim ni sad, uzmem dalekozor, još kad sam u autu dobro razgledam dal na vidiku ima ČAKOM boy or girl, trčim do bankomata, u zraku tipkam pin i iznos, ne uzmem listić izvoda jer bi to predugo sve trajalo. Brzo šprintam natrag do auta, palim i gas.

Nekad nisam imala taj stres. Nije bilo parking zone. Mogao si se ko čovjek parkirati ispred Flasha, a ne gledati na sat jesi li produžio parking. Nije se dogodilo da zaboraviš platiti, dođeš do auta gdje te čeka čestitka u iznosu od 50 kuna. Ona koju,  naravno moraš platiti. Ne žališ jer znaš da si kriv.

Meni se sve čini da bude začas (ne dajem nikome ideje) parking zona do Nedelišća, Šenkovca, Strahoninca, Pribislavca. Možda kojim slučajem slože nadvožnjak. Tko zna, treba vjerovati u čuda. Ipak je doba Božića, vrijeme nadanja.

Ostavi komentar