Datum jesenski, lišće ljetno

Sredina je listopada, a lišće je svježe i zeleno kao da je kraj kolovoza. U moru kaotičnih i tragičnih vijesti koje pogađaju svijet u našem malom svijetu i dalje vlada bablje ljeto. To nam donekle odvlači misli od skupih cijena koje nas bombardiraju na svakom ćošku. Ujutro slušam vijesti na radiju, na redu su prvo vijesti iz prometa, koje dionice izbjeći, gdje su gužve.

Nakon toga kreće povezana tema, sretne vijesti za vozače, za 11 centi pada cijena benzina, dizela za 3. Gledam tank, mislim si, ‘ajde dobro, barem cijena nečega pada, pa i malo. Iako je to i dalje abnormalno skupo s obzirom na omjer skupoće dnevnog života, naspram plaća. Zaključak je da smo u ovih 10 mjeseci godine eura postali mađioničari. Čarobnjaci, kako vam je god draže. Lagani špeceraj u trgovini, namirnice koje su vam možda dovoljne za tri dana doručka, platit ćete 30 eura. Sad si to preračunajte u kune koje još dva mjeseca i ovako stoje kao upozorenje ispred cijene eura.

Cijena hrane, pogotovo ako ste prije naučeni tu i tamo jesti vani, od dolaska eura duplo više. Pišljivi minijaturni hamburger ispod 7 i pol eura nećete naći. Ako ste naučeni na koliko-toliko opušteni način života, danas vam hrvatska plaća pruža sve samo ne opuštenost i bezbrižnost. A, zamislite, još traje bablje ljeto. Grijanje i plin nam je tek u mislima, ali kada se i pojavi u glavi, to su one misli koje volimo izignorirati. Kao, ne, ne, o tome ćemo misliti kada počne prva magla i kada dnevna temperatura padne ispod 10 stupnjeva. Onda kreće panika zvana, hoćemo li si moći priuštiti grijanje, ili će biti debelih deka i dodatnih ekstra fliš trenirki. Šalu na stranu, zaista nije smiješno. Bože nam pomozi!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE