5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Započele prijave za izbor najuzornije hrvatske seoske žene

U organizaciji Udruge hrvatske seoske žene već dvadeset godina bira se najuzornija hrvatska seoska žena. Počele su prijave za ovogodišnji izbor, koji se u listopadu održava u Pitomači, donosi agrobiz.hr

Promoviranje tradicijskih vrijednosti te podizanje kvalitete življenja na selu jedan je od ciljeva projekta najuzornije hrvatske seoske žene, koji je pokrenut prije 20 godina. Ovim projektom u organizaciji Udruge Uzorne hrvatske seoske žene nastoji se pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine.

Ove godine Izbor najuzornije hrvatske seoske žene održat će se u Općini Pitomača u Virovitičko-podravskoj županiji 17. listopada, nakon obilježavanja Svjetskog dana seoske žene, koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta.

Uvjeti za izbor najuzornije hrvatske seoske žene su: između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Prijave se primaju do 30. lipnja 2020. godine.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE