VARAŽDIN: Dvjesto torcidaša napalo policiju na utakmici!

02.02.2020., stadion Andjelko Herjavec, Varazdin - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, NK Varazdin - HNK Hajduk. Navijaci Hajduka, Torcida Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Danas, 2. veljače s početkom u 15 sati na nogometnom stadionu NK „Varaždin“ odigrala se prvenstvena nogometna utakmica 20. kola I. HNL između NK „Varaždin“ i HNK „Hajduk“.

Na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5 100 posjetitelja, od čega   1 300 navijača HNK „Hajduk“, pripadnika navijačke skupine „Torcida“.

Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe.

Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine „Torcida“ koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je  oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja. Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa.

PU varaždinaska

Ostavi komentar