18.9 C
Čakovec
Utorak, 19 rujna, 2023

U čemu je kvaka: Trgovci i prije sniženja PDV-a najavljuju snižavanje cijena?!

Natjecanje u sniženjima cijena u trgovačkim lancima počelo čim je premijer Plenković najavio snižavanje PDV-a za pojedine proizvode. I prije pada PDV-a.

Jako zanimljivo, kako je to sada moguće? Osim toga jako podsjeća na trgovačke trikove s povećanjem cijena tik pred tzv. akcijske prodaje, kad se sniženjem cijena na “akciji”, artiklu cijena zapravo vraća na “redovnu”.

Ako sada mogu snižavati cijene znači da su prije toga ekstra zarađivali ili su shvatili da Hrvatska ima jako dugu granicu iza koje su trgovački lanci s nižim cijenama. Građani će kupovati tamo gdje im se najviše isplati.

Trgovački lanac Lidl Hrvatska tako je najavio da će počevši već od 1. ožujka će sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona, i to mjesec dana prije stupanja na snagu odluke Vlade RH o smanjenju PDV-a.

Nakon njegove najave u utrku cijenama uključio se i Konzum, koji će već od ponedjeljka 21. veljače sniziti cijene preko tisuću artikala iz kategorija voća i povrća, mesa i ribe, jaja, jestivih ulja i masti, maslaca i margarina, dječje hrane, higijenskih uložaka i tampona.

Ajde, da vidimo i ta sniženja!

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
609SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE