Tražila kredit preko interneta, na kraju ostala bez 400.000 kuna

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave virovitičko-podravske, postupali su po kaznenoj prijavi oštećene 49-godišnjakinje iz Virovitice protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalna prijevara, izvijetila je PU virovitičko-podravska. 

Oštećena 49-godišnjakinja u razdoblju od 2. svibnja 2018. do 11. studenog 2020. godine putem društvene mreže stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem ishodovanja kredita, te ukoliko uplati određenu svotu novca, što je i učinila, u navedenom razdoblju nepoznatoj osobi uplatila novčani iznos veći od 400.000 kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 28-godišnjak s područja PU vukovarsko-srijemske kreirao stranicu na društvenoj mreži na kojoj je lažno obećavao davanje kredita pod povoljnim uvjetima.

Upozorenje građanima
Budući da se na pojedinim internetskim stranicama i društvenim mrežama objavljuju razni oglasi brze realizacije kredita, upozoravamo građane da budu oprezni i ne nasjedaju na povoljne oglase te se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 ili u najbližu Policijsku postaju.
 

Ostavi komentar