Tragedija u Osijeku: Oduzeli su mi dijete, a umrlo je u njihovim rukama…

kolijevka
Ilustracija Foto: Pixabay

U sobi doma Klasje u Osijeku u prvim je satima Uskrsa u kolijevci preminula djevojčica koja bi za nekoliko dana napunila tek dva mjesec, piše Jutarnji list

Kako pišu, djevojčica je oduzeta majci nakon mjesec i pol od preuranjenog poroda 11. veljače ove godine te je nakon nepunih mjesec dana, 8. ožujka, iz bolnice premještena na odjel dojenčadi Centra Klasje.

Prema odluci Centra za socijalnu skrb, beba je izdvojena jer se smatralo da za nju postoji opasnost zbog neuredne terapije za dijabetes majke, ali i rizičnih faktora samog djeteta.

– Oduzeli su mi dijete da mu ne naštetim, a umrlo je u njihovim rukama , rekla je majka koju je policija izvijestila o smrti novorođenčeta u Klasju za Jutarnji list.

Roditeljima je od više izvora bilo potvrđeno da preliminarni rezultati ukazuju na sumnju da je beba umrla od upale pluća.

Kao glavni razlog za oduzimanje djeteta su naveli odlazak supruge iz bolnice na vlastitu odgovornost i to su smatrali nemarnim ponašanjem kojim bi mogla ugroziti život djeteta, no ona je to učinila zato što kod kuće imamo još šestero djece, a zbog posla se ne mogu cijelo vrijeme brinuti o njima, kazao je otac preminulog djeteta za Jutarnji list.

Nakon oduzimanja djevojčice roditelji su joj redovito dolazili u Klasje u posjete, a kada su predzadnji put bili u posjetu, 1. travnja, primijetili su, kažu, da dijete hropće i teško diše, na što su skrenuli pozornost medicinskoj sestri rekavši joj da dijete odvedu pedijatru dan kasnije, u petak.

Kada smo za dva dana ponovno došli, dijete je još teže hroptalo, no sestra je rekla da je u pitanju prehlada te da nije bilo potrebe za pregledom. Te noći je beba umrla, dodao je u otac u nastavku kako navodi Jutarnji list.

Ostavi komentar