Sutra štrajkaju ponovno svi učitelji

učionica
Prekida se nastava

Vlada RH i sindikati i dalje su na suprotnim stranama bez dogovora. Istina, udaljenost se nešto smanjila no ne dovoljno da se odustane od najavljenog štrajka koji će sutra zahvatiti cijelu Hrvatsku.

– Uvjeravam sve da i Vlada i Sindikat učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama žele riješiti ovaj problem na zadovoljstvo svih, ono što ćemo završiti vjerujemo u ponedjeljak dat ćemo članovima na usvajanje i vjerujemo ako će taj dokument biti dobar da će biti prihvaćen i završit ćemo sve naše aktivnosti kako bi se očuvao dignitet zaposlenih, rekao je šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec.

Unatoč nešto pozitivnijem tonu pregovora, sutra su u štrajku škole u cijeloj Hrvatskoj.

– Možemo reći da se naše aktivnosti i dalje nastavljaju, istim rasporedom i intenzitetom kao i dosad i vjerujemo da je moguće pronaći rješenja i da ćemo se od sljedećeg tjedna svi vratiti svojem poslu, rekao je Mihalinec.

– Pretpostavljamo da ćemo u ponedjeljak imati konačno pokušaj rješenja koji će se dati zaposlenima na referendum i na usvajanje. Štrajk će biti gotov onda kad postignemo rezultate, rekao je Mihalinec, javlja N1.

Prosvjed najavljen za srijedu također će biti održan, najavio je šef sindikata.

– Prosvjed će biti jedna potvrda i Vladi i javnosti koliko svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja stoje iza svojih zahtjeva i smatramo da je prosvjed jedan dobar motiv da se što prije riješi taj problem. Jamčimo da će biti dostojanstven i na razini učitelja i nastavnika, rekao je Mihalinec za N1.

Ostavi komentar