Što će biti s novom školskom godinom?

PŠ železna Gora prvi dan škole (4)
Ilustracija

Danas se prvi put sastaje Radna skupina za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021. koju je prošli tjedan imenovao ministar Radovan Fuchs.

Od početka nove školske godine dijele nas svega tri tjedna, a kako će nastava izgledati u doba kada vlada pandemija koronavirusa te mjere za njezino provođenje Radna skupina donijet će do 31. kolovoza. Skupina se sastoji od predstavnika Ministarstva obrazovanja, ravnatelja škola, školskih sindikata, predstavnika gradova i županija, obrazovnih agencija te epidemioloških stručnjaka.

Postoje tri moguće opcije: nastava u fizičkom obliku kao prije izbijanja pandemije, kombinacija fizičke i online nastave ili potpuna online nastava. Stav resornog Ministarstva je da se djeca vrate u škole 7. rujna kako je predviđeno, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Podsjetimo, u razgovoru za RTL Danas, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak istaknuo je kako bi se djeca na jesen trebala vratiti u školske klupe, ali da će o potrebnim mjerama odlučivati povjerenstvo pri Ministarstvu obrazovanja, u sklopu kojeg su i ljudi iz HZJZ-a. Također je poručio kako je izvjesno da djeca u nižim razredima neće nositi maske na nastavi jer to nije primjereno njihovoj dobi, dok će se o višim razredima o tome još diskutirati.

 

Ostavi komentar