Stjepan Čuraj novi predsjednik HNS-a, a Karolina Juzbašić iz Čakovca jedna od potpredsjednica stranke

Stjepan Čuraj
Stjepan Čuraj novi je predsjednik HNS-a.

Stjepan Čuraj novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata.

Odlučio je tako ove subote 17. Sabor HNS-a, na kojem je od ukupno 560 delegata 451 pristupilo glasanju. Od toga je 394 podršku dalo Stjepanu Čuraju.

Stjepan Čuraj član je Predsjedništva HNS-a i bivši zastupnik u Hrvatskom saboru. HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, to je načelnik općine Cestica i član predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Mirko Korotaj, dok su za potpredsjednice stranke izabrane Čakovčanka Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a te, Ruža Kovačević Bilić predsjednica Županijske organizacije Splitskodalmatinske i zamjenica gradonačelnika Grada Trogira.

Uslijed epidemije korona virusa HNS je svoj tradicionalni Sabor po drugi puta zamijenio

online glasanjem.
Stjepan Čuraj na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Predraga Štromara, a u svojoj prvoj izjavi istaknuo kako vidi HNS kao stranku dosljednu svojim vrijednostima i koja će još jače nastojati povezivati narodnjačke korijene i općeprihvaćene liberalne svjetonazore, također je istaknuo kako pojedinci koji su ušli u stranku radi osobnog probitka više nisu dobrodošli.
– Želim politiku vjere i žrtve! Ljude koji su spremni žrtvovati svoje slobodno vrijeme za svoja uvjerenja. Naša prva predsjednica Savka Dabčević Kučar je jako dobro to znala reći odnosno postaviti – prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi,  poručio je novi predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Ostavi komentar