Sportaši su zbunjeni: smije se tehnicirati i voditi lopta, ali se ne smije igrati na dva mala gola

odbojka
Foto: Pixabay

Od 1. ožujka dopuštaju se treninzi u zatvorenom, uz pridržavanje epidemioloških mjera, izvijestio je u petak Nacionalni stožer Civilne zaštite piše Klikaj.hr.  

Što se tiče sportova, konkretno, dopušteni su, ali bez kontakata sportaša. Trening grupnih sportova se može održavati, ali tako da se radi na kondiciji i vještinama za koje nije potreban kontakt. Nakon svakog treninga potrebno je temeljito očistiti dvoranu i rekvizite te prozračiti dvoranu.

Preporuka je da se svlačionice i tuševi ne koriste, a ako je to nužno, onda u svlačionici istovremeno ne smije biti više od dvije osobe.

Dvorane se moraju redovito provjetravati i može biti jedna osoba na 20 metara četvornih u dvorani i o tome mora biti izvješena obavijest.

Primjerice, košarkaši mogu vježbati vođenje lopte i pucanje na koš, bez utakmica u kojima dolazi do kontakta. Hakleri recimo mogu tehnicirati, ali ne mogu odigrati na dva mala gola.

Obvezno je nošenje maski prilikom dolaska i odlaska te vođenje evidencija, a sprave na kojima se vježba moraju se redovito dezinficirati, a prostorije prozračivati.

Tijekom treninga ne treba nositi maske.

Ostavi komentar