Završeno Svjetsko ribolovno prvenstvo u Međimurju, zlato za Nikolu Gečeka i hrvatsku reprezentaciju

Nikola Geček, Foto: mg

Svečanim proglašenjem pobjednika 17. lipnja zaključeno je trostruko Svjetsko ribolovno prvenstvo, započeto u utorak, 12. lipnja.

Savez sportskih ribolovnih društava Međimurske županije je kao organizator primilo brojne pohvale i čestitke Međunarodne sportske ribolovne federacije (FIPS), njezina predsjednika Claudija Matteolija i potpredsjednika Rolanda Marcqa, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i predsjednika Ratka Kovačića te Hrvatskog sportskog ribolovnog saveza i predsjednika Vladimira Severa.

Najvažniji trenutak bio je rezerviran za ribolovce pa su tako proglašeni pobjednici 20. Svjetskog ribolovnog prvenstva za invalide, među kojima je treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji zauzeo Elliot Fay (Engleska), drugo Rudolf Centrih (Slovenija), a svjetski prvak je Nikola Geček (Hrvatska). Ekipno je treće mjesto zauzela reprezentacija Engleske, drugo Italije, a prvak svijeta je Hrvatska.

>> Zlato za Hrvatsku u kategoriji osoba s invaliditetom, a Nikola Geček pojedinačni svjetski prvak!

U individualnoj konkurenciji 11. Svjetskog ribolovnog prvenstva za veterene treće mjesto je zauzeo Janos Czako (Mađarska), drugo Stan Binge (Engleska), a pobijedio je Roberto Tori (Italija), Ekipno je treće mjesto osvojila Engleska, drugo Italija, dok je svjetski prvak među veteranima Mađarska.

Prvo Svjetsko prvenstvo u kategoriji Masters iznjedrilo je sljedeći poredak: Harry Biling (Engleska) je zauzeo treće mjesto, Gerard Legree (Francuska) drugo, dok je svjetski Masters prvak Dragan Glogovac (Srbija). Ekipno je treće mjesto zauzela Češka Republika, drugo Engleska, a Masters prvaci svijeta su reprezentativci Francuske.

Pobjednicima su medalje uručivali predstavnici FIPS-a Claudio Matteoli, Ronald Marcq, Barbara Durante i Joao Vizina, a pehare domaćini u koje se ubrajaju predsjednik SSRD MŽ Zoran Pfeifer, međimurski župan Matija Posavec, načelnici općina Selnica i Sv. Martin na Muri Ervin Vičević i Dražen Crnčec, donačelnik Općine Podturen Vladimir Kodba i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak. Pehare za prva mjesta u konkurenciji invalida uručio je predsjednik HPOO-a Ratko Kovačić.

Najveće svjetsko prvenstvo dosad

– Do sad se još nitko nije uhvatio u koštac s organizacijom trostrukog Svjetskog prvenstva u ribolovu, zbog čega posebno čestitam Zoranu Pfeiferu predsjedniku ribolovnog saveza u Međimurju, tajniku Saveza Darku Oreškom i njegovim kćerkama Sanji i Jasmini jer su iznijeli izuzetno veliki posao na svojim leđima. Čestitam cijelom timu koji je ovih dana dao sve od sebe da se u Međimurju osjećamo dobro, bez obzira što je natjecanje bilo zahtjevno i prilično naporno – rekao je u završnoj riječi, zatvarajući Svjetsko prvenstvo, Claudio Matteoli.

Pred gotovo 400 okupljenih ribiča čestitke svima je uputio i predsjednik HSRS Vladimir Sever, dodajući kako dosad ni jedno prvenstvo nije okupilo tako veliki broj ribolovaca reprezentativaca.

– Međimurje je pokazalo da može jako puno: organizirati ovako veliko natjecanje, misliti na sve pojedinosti ovako zahtjevne organizacije i biti ljubazan domaćin. Uvjeren sam da će se mnogi ribolovci koji su ovih dana ovdje ponovno vraćati u Međimurje kao turisti sportaši, jer su ugodno iznenađeni svime što su vidjeli – rekao je među ostalim V. Sever.

Predsjednik SSRD MŽ Zoran Pfeifer pak je zahvalio Međimurskoj županiji na pokroviteljstvu, jednako kao i općinama Selnica, Sveti Martin na Muri i Podturen na suorganizaciji te Gradu Mursko Središće na podršci prilikom otvaranja ovog svjetskog natjecanja.

– Još se nitko do sad nije upustio u tako veliki posao organizacije Svjetskog ribolovnog prvenstva za invalide, veterane i Masters kategoriju, a mi smo uspjeli. To je zato što smo imali izvrsne suradnike na našoj strani, pri čemu smo posebno zahvalni Međimurskoj županiji jer smo dobili neočekivano veliku podršku koja nam je, pored svega, bila i stalno dostupna. Općine su kao suorganizatori dali također veliki obol i također im dugujemo zahvalnost za povjerenje koje su nam ukazali, ali i praktičnu pomoć koju su nam na terenu davali. Tu je i Grad Mursko Središće kojem zahvaljujemo što je ugostio svečanost otvaranja. U našem Savezu imamo tim u koji se možemo pouzdati. Zadovoljan sam, učinili smo puno, a sve dosadašnje kritike koje su do mene došle su pozitivne. Ribolovci su oduševljeni stazama na kojima su trenirali i natjecali se, a sigurno će se mnogi od njih vraćati kao ribolovci-turisti. Već iduće godine ćemo biti domaćini Svjetskog ribolovnog prvenstva za klubove. Vjerujem da ćemo opet pokazati koliko možemo – rekao je Zoran Pfeifer iskreno zahvaljujući svojim najbližim suradnicima, posebno Darku Oreškom i njegovoj obitelji.

Drugo Svjetsko prvenstvo u Masters kategoriji će iduće godine biti održano u Južnoj Africi, a svjetska prvenstva za invalide i veterane u Italiji.

Galerija fotografija Jasmine Oreški, službeni rezultati i drugo nalazi se na službenim internetskim stranicama Svjetskog prvenstva http://www.worldchampionship-dvm.com/.

Fotogaleriju dodjela medalja ribičima pogledajte OVDJE.

(al)

 

Ostavi komentar