U NK Međimurju presica na kraju godine o rezultatima, ali i financijskim problemima

Hamonajec ponovo pustio vatrene strelice na adresu Županije i Grada Čakovca, ali i predsjednika MNS-a Matu Kljaića

Kako su jesenski dio sezone vidjeli u Upravi i stručnom stožeru kluba prezentirano je na već tradicionalnom druženju na kraju kalendarske godine na kojem su govorili predsjednik Marjan Uršanić, trener Lepen Jurak , sportski direktor Miljenko Dovečer i direktor Stjepan Hamonajec.

Predsjednik Uršanić kazao je da 22 osvojena boda nije učinak koji je planiran uoči početka prvenstva bez obzira na “objektivne okolnosti” koje su pratile ekipu tijekom jeseni. Analiza i rješavanje problema predstoje nam u razdoblju koje je pred nama do početka nastavka prvenstva . Vjerujemo da će u okvirima svojih mogućnosti u rješavanju određenih organizacijskih problema sudjelovati i osobe koje su na ovo druženje pozvane i danas (čakovečki gradonačelnik i međimurski župan), a nisu se odazvale. U odnosu na neke protekle godine uspjeli smo donekle stabilizirati situaciju u klubu , ali još postoje neke stvari koje treba odraditi. S obzirom na to, nastavlja Uršanić da se Međimurje smatra županijskim klubom, i tu bi , kada je riječ o financijama svi privredni subjekti koji djeluju na području Međimurja trebali kao i sva tri grada i sama Županija ipak malo više sudjelovati želimo li da i dalje imamo drugoligaša ili eventualno u skoro vrijeme prvoligaša.
Govorio je Uršanić i o tomu kako treba i više poraditi na samom djelovanju nogometnih škola, njihovom stručnom vodstvu i povezivanju , kako se ne bi događalo da nam kroz međimurske nogometne škole prolazi puno dobre djece za koje na kraju ne znamo gdje završavaju ili ih jednostavno netko drugi izvan Međimurja uzima kao školovane i već formirane nogometaše, a sam nogomet u Međimurju od toga nema koristi.

O samim rezultatima na travnjaku, trener Damir Lepen Jurak kazao je kako je nakon odigranih 16 prvenstvenih utakmica ostvareno šest pobjeda , četiri neriješena rezultata i šest poraza, uz 23 postignutih i 20 primljenih pogodaka, što je Međimurje pozicioniralo na 8. mjesto prvenstvene tablice. – Prilikom mojeg preuzimanja ekipe, kazao je Lepen, glavni cilj je bio napraviti dobre temelje za proljetni dio prvenstva i kroz profiliranje same ekipe stvoriti prepoznatljivu igru. S te strane možemo biti zadovoljni, ali svima nama u klubu sportski karakter ne daje za pravo da budemo zadovoljni osmim mjestom, već da se kroz daljnji kvalitetan rad podignemo na prvenstvenoj tablici. Vjerujem kako ćemo u tomu i uspjeti.

Hoće li biti promjena u igračkom kadru, odgovorili su sportski direktor Miljenko Dovečer i direktor Stjepan Hamonajec, kazavši kako se analizira situacija trenerom, nakon čega slijedi i sastanak s predsjednikom na kojem slijedi razgovor o budućnosti igrača koji su teret za klub, a ne pridonose svojom kvalitetom ništa. Bit će naravno riječi na tom sastanku i o eventualnim pojačanjima. Sve informacije , javnost će putem medija dobiti na vrijeme

Stjepan Hamonajec uputio teške riječi na račun predsjednika Međimurskog nogometnog saveza

Direktor Hamonajec bio je ponovo izravan i oštar kada je riječ o financijskom stanju i podršci klubu, od onih za koje on smatra da bi u svemu tomu trebali sudjelovati malo više i značajnije. – Radimo u nenormalnim uvjetima, nastavio je Hamonajec.
Znamo da Grad i Županija nemaju novac za nogomet, da su dužni na sve strane, no nadamo se kako će u nastavku prvenstva ipak pomoći klubu da se osiguraju uvjeti kakve imaju svi ostali drugoligaši. Da nema Marjana Uršanića, Međimurje bi igralo s Gardinovocom ili Dunjkovcem, nastavio je Hamonajec. Neka to bude jasno i gradonačelniku Kovaču i županu Posavcu, kao i Kljajiću Mati, te onima koji se samo busaju o prsa s rezultatima. Rezultati su tu prvenstveno zahvaljujući Marijanu Uršaniću, pa tek onda nama koji smo ovdje prateće osoblje i osiguravamo da klub funkcionira na najvišem profesionalnom nivou. U takvim uvjetima, još jednom ponavljam, s lošim terenima, financijskim krizama ne radi ni jedan klub u drugoj ligi. Svi su miljama ispred nas. Javnost očekuje od nas dobre rezultate, ali isto tako javnost mora znati da Grad i Županija nemaju novaca za nogometni klub u drugoj ligi, i ako se Marijan Uršanić razljuti ili dobije temperaturu bit će gotovo. Stoga nek to bude svima jasno i nek ne bude nekakvih zabluda da smo mi svi zaslužni,kao što to ističe predsjednik MNS-a Mato Kljaić. Zaslužni su neki samo za to da si dijele novac , i to novac koji nisu zaslužili.

Tko trpa čiji novac u vlastite džepove?

O tom bezobrazluku, bio je i dalje oštar Hamonajec, do sada nisam govorio, no, možete prenijeti u svojem mediju kako nam je jako žao, ali klub više neće podržavati ljude koji u sportu kao amateri trpaju novac u vlastite džepove, a mi s druge strane nemamo čime platiti trenera seniora kao ni trenere mlađih kategorija. Stoga želim i poručujem tim ljudima koji to tako rade neka se od iduće godine okrenu sportu i nogometu, ne samo ja, ja i samo ja i vlastita promocija. Podsjećam ih kako promociju donosi dugogodišnji rad i upornost i na kraju svega, rezultati koje postižeš. A rezultati našeg kluba su vidljivi prvenstveno zahvaljujući Marijanu Uršaniću i manjim dijelom nama koji s njim sve to guramo. Nadam se, kazao je na kraju Hamonajec, kako će Županija i Grad Čakovec iznaći mogućnosti da igramo i natječemo se u normalnim uvjetima, jer NK Međimurje je perjanica međimurskog sporta uz rukometaše i rukometašice, i to je sve što imamo. Zato neka i župan i gradonačelnik to malo više poprate kako ne bi došlo do rasula , jer kada nešto imaš, ne znaš koliko to vrijedi dok to ne izgubiš, poetski je zaključio direktor NK Međimurja Stjepan Hamonajec.

Ostavi komentar