Sara Kolak će zbog operacije vjerojatno propustiti cijelu novu sezonu

Sara Kolak
Sara Kolak

Ludbrežanka Sara Kolak, olimpijska pobjednica u bacanju koplja, zbog operacije lakta propustit će vjerojatno cijelu novu sezonu u kojoj je glavno natjecanje Europsko prvenstvo u Berlinu, u kolovozu ove godine, donosi Večernji list.

Sara je bol u laktu počela osjećati još za vrijeme Svjetskog prvenstva u Londonu na kojem je osvojila četvrto mjesto. Njezin liječnički tim pokušao je izbjeći operaciju, ali nije bilo sreće. Mlada Ludbrežanka na operaciju će u utorak, 30. siječnja, i to u Minnesoti, u klinici Mayo. Operirat će je dr. Shawn O’Driscoll, liječnik poznat po operacijama najboljih svjetskih igrača bejzbola.

– Još se ne zna koliko će težak biti zahvat i koliko bi trebala trajati rehabilitacija. U nekakvim najboljim kombinacijama Sara bi ipak mogla biti spremna za Europsko prvenstvo u Berlinu.
 Bez obzira na to što lani nije osvojila medalju na Svjetskom prvenstvu, Sara je završila sezonu na prvom mjestu svjetske rang liste s hicem iz mitinga Dijamante lige u Lausannei – 68,43 metra – piše ove novine.

Ostavi komentar