Prehlađena i pod temperaturom Tijana Tkalčec izborila finale Svjetskog kupa

Tijana Tkalčec
Tijana Tkalčec

Hrvatski predstavnici uspješno su odradili kvalifikacije Svjetskog gimnastičkog kupa u Parizu plasiravši se u čak četiri finala.

U nedjelju, 30. rujna ćemo tako u borbi za nova odličja gledati Anu Đerek, Tijanu Tkalčec i Tina Srbića!

Povratnica na gimnastičke terene Ana Đerek odličnim se nastupima plasirala u finala svojih dviju disciplina. Na gredi je bila treća s ocjenom 12.500, dok je na parteru nastup u kvalifikacijama završila kao četvrta s 12.950.

– Jako sam zadovoljna što sam nakon svega opet tu među boljima. Nisam ovo očekivala, ali trud se očito isplatio. Mislim da smo kao reprezentacija napravili dobar posao, ipak imamo četiri finala na ovakvom Svjetskom kupu! – kazala je Ana nakon kvalifikacija

Na parteru je nastupila i Dora Kranželić koja je s ocjenom 9.500 bila 25.

Naša najiskusnija gimnastičarka, Međimurka, Tijana Tkalčec nastavila je sa sjajnim nastupima u ovoj natjecateljskoj godini. Kao i na svakom od svjetskih kupova na kojima je do sada nastupila, Tijana se i u subotu plasirala u finale preskoka. Osvojila je osmo mjesto s ocjenom 13.100, koliko su imale i šestoplasirana te sedmoplasirana preskokašica.

– Kakvi su mi dojmovi? Ne znam, olakšanje valjda. Sretna sam što sam u tako jakoj konkurenciji, najjačoj do sad, ušla u finale. Još ako uzmem u obzir da sam prehlađena i pod temperaturom, super je ispalo – iskrena je bila Tijana

U kvalifikacijama preskoka nastupila je i Ema Kajić koja se danas morala zadovoljiti 12. mjestom te ocjenom 12.675.

U muškoj konkurenciji Hrvatsku je predvodio aktualni svjetski prvak Tin Srbić koji se nakon četiri mjeseca pauziranja danas u punom sjaju vratio natjecanju na preči. Tin je bio odličan treći s osvojenih 14.400 te se glatko plasirao u sutrašnje finale.

– Bez obzira što nisam u formi osjećao sam se odlično prije same vježbe. Odradio sam lakšu vježbu, ali sam ju odradio jako dobro. Trebalo mi je ovo natjecanje nakon ozljede i svega kako bih se vratio i bilo je odlično. Sutra u finalu idem vježbu početne ocjene 6.1 bez obzira što nisam u formi da bih ju izveo, ali potrudit ću se i dat ću sve od sebe – na svoj se nastup u kvalifikacijama ali i na sutrašnje finale osvrnuo Tin

Na preči je nastupio i Anton Kovačević koji je natjecanje u kvalifikacijama završio kao 13. (13.250). Na konju s hvataljkama nastupila su dvojica naših predstavnika – Matija Baron i Kristijan Vugrinski, koji su se plasirali na 11., odnosno 23. mjesto kvalifikacija.

Finala su na rasporedu danas od 13:30 sati.

Ostavi komentar