Orehovec uoči utakmice s Dinamom Domašinec: Uvijek idemo po pobjedu, a tako će biti i u subotu

Želimir Orehovec
Želimir Orehovec

Trener Varteksa, Želimir Orehovec, uoči subotnjeg ogleda s Dinamom iz Domašinca, koji se igra na terenu u Sračincu s početkom u 17 sati, iznio je svoje viđenje utakmice.

Prošle sezone Orehovc je preuzeo klupu Varteksa u vrlo teškim trenucima, kad se momčad nalazila na rubu ispadanja iz lige te bez željene igre na terenu. Ove sezone imao je priliku proći cijele ljetne pripreme s momčadi, no ni to nije prošlo glatko.

Nažalost, pripreme za sezonu odradili smo sve samo ne onako kako sam planirao i želio. Razlog je u tome što dugo vremena nismo ni znali ostajemo li u 3. ligi ili ne i to nam je pričinjavalo probleme oko razgovora s igračima i eventualnim pojačanjima – započeo je Orehovec.

Zbog svega navedenog, pripreme su počele nešto kasnije nego je bilo planirano, ali kaže da su se ipak u hodu kroz pripreme uspjeli ekipirati i s obzirom na sve probleme složili kvalitetnu ekipu.

Odigrali smo premali broj trening utakmica, a dvije smo morali i odgoditi. Sigurno za prvo kolo nismo mogli biti optimalno spremni ni kondicijski ni taktički onako kako bih ja želio. Ako tome pridodamo i to da par dana pred početak prvenstva nismo ni znali gdje ćemo igrati naše domaće utakmice i da smo s Nedelišćem prvi puta bili na igralištu u Sračincu, onda kad sve sumiramo, tu smo utakmicu odigrali dosta dobro i dobili potvrdu da smo složili jednu kvalitetnu momčad – kazao nam je.

Iako pripreme nisu tekle glatko, kao ni prvo kolo protiv Nedelišća, kazao je kako nema razloga za brigu.

Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji, a to smo već naznačili u Čakovcu protiv Sloge. Sada treniramo s kompletnim rosterom igrača, igrači su motivirani, atmosfera u i oko ekipe je pozitivnija nego kad smo krenuli u pripreme. No, ova ekipa ima još prostora za napredak, a za to nam treba i vremena, strpljenja i puno rada kako bismo ostvarili cilj, a to je da kroz plasman ostvarimo uvjete za ponovno igranje u 3. ligi – rekao je.

U subotu na teren u Sračincu dolazi Dinamo iz Domašinca, a Varteks slovi kao favorit na papiru.

To nas ni u kom slučaju neće zavarati da se opustimo ili da eventualno podcijenimo protivnika. Svaka utakmica je novo dokazivanje i mi svakog protivnika respektiramo. Ali na bilo kojem terenu i s bilo kojim protivnikom, uvijek ćemo bez kalkulacija ići na pobjedu pa će tako biti i u subotu na “domaćem” terenu u Sračincu – najavio je strateg Varteksa.

Svoj obol u toj će utakmici zasigurno dati i jedno od najvećih pojačanja u novijoj povijesti Varteksa – istinska nogometna ikona Hrvatske i šire – Veldin Karić.

Znam da su mnogi sa dosta skepse i čuđenjem popratili njegov angažman, ali je on u prva dva kola odmah demantirao sve skeptike. Mnogi igrači u ekipi nisu se ni rodili kad je on žario i palio na nogometnim terenima i morali su na internet da saznaju nešto o njemu. No Karić unatoč godinama još uvijek može i uživa u nogometu.

Iako je Karić već u prva dva kola s dva pogotka i nekoliko asistencija već svima dokazao da je itekako sposoban, mnogi i dalje sumnjaju u njegovu fizičku spremu, ali Orehovec ima ideju kako najbolje iskoristiti njegove napadačke moći, ali i kako unijeti ravnotežu u svlačionicu.

Naravno da ću dozirati njegovu minutažu s obzirom na njegove fizičke kapacitete i osjećaj u toku same utakmice. Njega nismo doveli da trči za druge i da se ubija po terenu, već da svojom kvalitetom, potezima i mirnoćom u završnici daje točku na “I”. Osim igračke kvalitete, Karić je i ljudina, a mladi igrači (a takvi su svi) će sigurno puno naučiti od njega. I sam Karić se po mom mišljenju uz njih ponovo pomladio i mislim da uživa u nogometnoj jeseni svoje karijere – zaključio je Želimir Orehovec, čija će momčad imati novu priliku za osvajanje vrijedna tri boda ove subote od 17 sati na terenu u Sračincu.

Ostavi komentar