Međimurje Open ugostilo nevjerojatnih 1.200 natjecatelja iz 15 zemalja

Međimurje Open

Još jednom je Čakovec opravdao titulu grada sporta, a za to su danas sve zasluge imali karatisti Globusa.

Naime, čakovečki karate klub na 22. izdanju tradicionalnog turnira “Međimurje Open” ugostio je nevjerojatnih 1.200 natjecatelja iz čak 15 zemalja.

Na tatamijima koji su postavljeni u dvorani Graditeljske škole natječu se karatisti u svim uzrasnim kategorijama u muškoj i ženskoj konkurenciji u katama i borbama. Prilikom ceremonije svečanog otvorenja predsjednik Hrvatskog karate saveza Stjepan Čelan prisjetio se početaka održavanja turnira.

“Tada smo u Hrvatskoj imali tri turnira godišnje, a sada svakog vikenda imamo barem jedan. Globus je zacrtao put kojem je cijeli hrvatski karate uspješno krenuo” izjavio je Čelan.

Iskoristio je i priliku da pohvali odličnu organizaciju domaćina, a kao osoba koje je glavni tajnik Europske karate federacije te je član Izvšrnog odbora Europske i Svjetske karate reprezentacije svakako je bio najpozvanija osoba za davanje takve ocjene.

Čast da otvori turnir pripala je čakovečkom gradonačelniku Stjepanu Kovaču koji je istaknuo kako je karate jedan od najmasovnijih čakovečkih sportova i da je ovakav turnir odlična promocija grada i Međimurje. I on je čestitao Globusovcima na organizaciji, a njegovoj čestitici pridružila se i prepuna dvorana Graditeljske škole glasnim pljeskom. Poželio je svim sudionicima puno sportskih uspjeha, ali i da se u Čakovcu ugodnu osjećaju te da svojim domovima ponesu lijepa sjećanja. Turnir “Međimurje Open” slovi za najjači jednodnevni turniru u Hrvatskoj, a u karate kalendaru utaborio se u rujnu na početku karate sezone. Posebnost je i da organizira karate klub, a ne savez.

Na organizaciju se osvrnuo tajnik Globusa Dejan Slukić koji je pohvalio preko 50 volontera, većinom članova i roditelja članova kluba, koji su odvojili svoje vrijeme i uložili puno truda kako bi danas sve bilo u najboljem redu.

“Najviše problema imalo smo s postavljanjem tatamija. Taj dio posla smo završili tek iza 2 u noći, a nakon toga je sve bilo puno lakše” kazao je Slukić i dodao kako je zbog prostornih ograničenja dvorane postavljeno osam tatamija pa je raspored malo zgusnut, ali da će sve funkcionirati. U prvom dijelu dana na rasporedu su kate, a kasnije će se na tatamijima odvijati borbe.

Tako će svoju sreću u katama iskušati brončana sa Svjetskog juniorskog prvenstva Kristin Wienninger iz Austrije i njezina zemljakinja Celo Funda koja je bila druga na smotri najboljih svjetskih kadetkinja. U borbama pak nastupaju osvajači medalja u kadetskim i juniorskim kategorijam. Završetak turnira očekuje su u večernjim satima.

Ostavi komentar