Mali košarkaši Čakovca kao pobjednici Regije Sjever odlaze na državno prvenstvo u mini basketu

Košarkaši Čakovca U11 pobjednici Regije Sjever

Približava se kraj još jedne košarkaške sezone, a pri kraju iste odličan rezultat izborila je M11 ekipa KK Čakovec u mini basketu. Kao pobjednik završnog turnira Regije Sjever 2017. u kojoj se natječu klubovi iz Koprivničko-križevačke, Varaždinske i Međimurske županije ušla je među 10 najboljih u zemlji i igrati će idući vikend 6. i 7. svibnja u dvorani KK Dubrava Zagreb za što bolji plasman na PH u završnici hrvatskog državnog prvenstva u mini košarci.

Najmlađi košarkaši KK Čakovec koji su se plasirali na državno prvenstvo

Malim košarkašima Čakovca na završnom turniru Regije Sjever u mini basketu, čiji je odličan organizator bio Košarkaški savez Međimurske županije, a domaćin KK Mladost Ivanovec u tamošnjoj novoj sportskoj dvorani najvažnije je bilo u polufinalu dobiti ekipu KK Križevci. I to im je uspjelo, uvjerljivije nego što se očekivalo rezultatom 47:34.

S tom pobjedom su naši ostvarili plasman na državnu završnicu i nakon toga sve je bilo puno lakše, jer je tri godine kvalitetnog rada s najmlađom selekcijom u klubu (ove godine u završnici igraju igrači rođeni 2006. i mlađi) trenera Hrkača došlo na vidjelo, s obzirom da su mali Križevčani prošle godine od tada nekompletnih Čakovčana u Đurđevcu bili bolji za tek 1 koš, plasirali se dalje i na kraju ostvarili čak 4. mjesto na državnom prvenstvu u mini-basketu 2016. koje je održano u Pazinu.

Ovaj put su se naši revanširali Križevčanima, u kompletnijem i ujednačenijem sastavu koji niti u jednom trenutku osim na početku kada je još vladala trema nije svojem protivniku dopustio da se nada uspjehu. Na kraju uvjerljivih +13 za naše.

Ekipe koje su igrale završnicu Regije Sjever U11 2017.

U finalu je naše male košarkaše čekao “stari znanac” ekipa Grafičara iz Ludbrega koja je u polufinalu ostvarila očekivano uvjerljivu pobjedu protiv Mladosti iz Đurđevca. Ludbrežani su s 1. mjesta lige u ligi koja je završena pred mjesec, ušli u regionalnu završnicu (Čakovec je plasman na Regiju i ovaj turnir u Ivanovcu ostvario kao drugi), ali sada kada su naši bili potpuno kompletni, vjerovali smo da se situacija na terenu može promjeniti.

I to se zaista dogodilo. Nakon neizvjesne dvije četvrtine, naši su ubacili u “višu brzinu” i na kraju slavili uvjerljivu pobjedu 36:25, te kao pobjednici Regije Sjever odlaze na državnu završnicu koja se već idući vikend igra u Zagrebu.

Na kraju prvenstva, najljepši trenutak, zlatne medalje i pobjednički pehar za Mini basket M11 ekipu KK Čakovec, koja ima i najboljeg igrača turnira, kapetana naše ekipe Franju Kranjčeca.

Franjo Kranjčec, KK Čakovec

Spomenimo da je u Ivanovcu odigrana i regionalna završnica za košarkaše-početnike M9 u kojoj je pobjedu slavio Grafičar iz Ludbrega protiv Vindije iz Varaždina.

U Ivanovcu je sve je bilo odrađeno na visokom nivou, dvorana ispunjava sve uvjete za mini košarku, jer se koševi mogu spuštati na potrebnu visinu, što nije baš moguće u svakoj, tako da je veliki broj gledatelja koji je lijepo napunih dvoranu mogao uživati u utakmicama najmlađih košarkašima koji tek dolaze, ali koji su svojom borbenošću i zalaganjem, ali i košarkaškim potezima često izmamili pljesak publike.

Ostavi komentar