Hrvatska juniorska reprezentacija zrakoplovnog modelarstva u Slovačkoj doletjela do još jednog zlata

dav

Od 5. do 14. srpnja, Hrvatska reprezentacija zrakoplovnog modelarstva sudjelovala je na Europskom prvenstvu u modelarstvu koje je ove godine održano u Martinu u Slovačkoj. Nakon zapaženih rezultata i osvojene bronce na Svjetskom prvenstvu prošlog ljeta i ove su godine juniori ( u čijem sastavu su i dva Međimurca, Marko Damjanović iz Nedelišća i Luka Črep iz Ivanovca) u kategoriji F3K ostvarili odličan rezultat te postali europski prvaci.

Marko Damjanović osvojio je treće mjesto u pojedinačnoj kategoriji, Luka Črep bio je četvrti , a Viktor Copan završio je kao jedanaesti. Nakon sedam dana provedenih na livadi u različitim vremenskim uvjetima, trojica hrvatskih juniora uvjerljivo su na kraju prvenstva stali na najviše mjesto na pobjedničkom postolju.

Uz ekipu europskih juniorskih prvaka koju čine Luka Črep, Viktor Copan i Marko Damjanović, na prvenstvu je nastupila i seniorska reprezentacija. Senior Arijan Hucaljuk osvojio je drugo mjesto u pojedinačnoj kategoriji. Izbornik obiju ekipa je Mladen Horvatin, dok su velika podrška i pomagači natjecateljima bili Filip Gettzy i Ivica Črep. Ostali članovi uz viceprvaka seniorske ekipe su Nikola Frančić i Miljenko Frančić.

Nakon Europskog prvenstva, uz puno uloženog truda i vremena obje se ekipe hrvatskih reprezentativaca marljivo se pripremaju za Svjetsko prvenstvo koje će se idućeg ljeta održati u Mađarskoj. U svemu ovome najvažnije je spomenuti kako mi imamo  europske prvake, a o tome kakva je briga, odnosno nebriga i za ovaj sport – nekom drugom prilikom.

Ostavi komentar