SLUČAJ SILOVANJA U ZADRU: Sudac mladiće pustio da se brane sa slobode, oglasio se i glasnogovornik suda

silovanje napad ozljeda
Ilustracija

Slučaj silovanja maljoljetnice u Zadru zgrozio je cijelu Hrvatsku i šire, a sada se o cijelom slučaju oglasio i sud, odnosno glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Policija je podignula prijave protiv sedam mladića u Dalmaciji zbog sumnje da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine u više navrata grupno silovali maloljetnicu iz njihovog mjesta, piše 24sata.

Sedmorica mladića silovanja su snimili mobitelom te je snimkama ucjenjivali godinu dana kako bi od nje iznudili nove odnose. Prijetili su joj da će filmove poslati njezinim roditeljima i prijateljima ako na to ne pristane.

U subotu su ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu. Svi su pušteni da se brane sa slobode, iako žive u istom mjestu kao i maloljetnica, piše 24 sata.

– Kao što svi znate, u petak su privedena petorica mladića. Nakon što ih je ispitao, sudac ih je pustio uz mjere opreza. Istražni zatvor je zamijenio s mjerama opreza. One se sastoje od zabrane približavanja, komuniciranja sa žrtvom i javljanje u policijsku postaju dva puta mjesečno. To je stvar procjene suca. Smatrao je da su mjere sasvim dovoljne – rekao je Visković za 24 sata.

Visković je napomenuo kako se nepotrebno dižu tenzije te da o detaljima samog spisa neće govoriti jer je istraga tajna pošto su u nju umiješani maloljetnici.

 

Ostavi komentar