Sindikati najavili štrajk u školama 10. listopada

učionica
Prekida se nastava

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske je danas, 1. listopada, Vladi Republike Hrvatske predao dopis o najavi štrajka u osnovnoškolskom i srednjoškolskom sustavu.

-Naime, održana su dva sastanka s premijerom Plenkovićem na kojima su se argumentirano prezentirali naši zahtjevi. Dva najveća reprezentativna sindikata u Republici Hrvatskoj ostaju kod svojih zahtjeva jer su naši zahtjevi utemeljeni, a zaostajanje plaća te sramotno niski koeficijenti jasan su pokazatelj da je krajnje vrijeme za borbu za veća materijalna prava.

Nakon treće odgode očekivanog sastanka, krećemo u najavljene industrijske akcije. Pisma potpore iz svih dijelova Hrvatske, susjednih zemalja i međunarodnih organizacija neprekidno stižu, a zaposlenici su spremni pokazati da neće odustati sve do ispunjenja zahtjeva.

Borba za rast koeficijenata SVIM zaposlenicima u sustavu obrazovanja borba je za bolje društvo. Svaki zaposlenik u sustavu utječe na rad škole bez koje nema obrazovanja, a bez obrazovanja nema niti budućnosti, poručuju iz sindikata.

Ostavi komentar