Restart koalicija očekivano dobila 3. izbornu jedinicu, HDZ dobro stoji, mandat dobivaju još Drele i Štromar

Biralište u Maloj Subotici

U III. izbornoj jedinici koja obuhvaća i Međimursku županiju očekivano najveći broj glasova dobiva Restart koalicija na čelu sa SDP-om koja dobiva oko 38 posto glasova i 7 mandata. To je ipak manje od očekivanja, jer se njoj priklonio kao nezavisni i međimurski župan Matija Posavec i očekivalo se da nakon anketnih prognoza koje su im davale 8-9 mandata tako nešto i potvrde. Međutim, očekivana sinergija i rad na terenu kod njih su izostali, tako da su dobili manje od očekivanja i morat će se zadovoljit sa 7 mandata.

HDZ vratio se na scenu i u ovoj izbornoj jedinici. Nakon što je zadnjih godina jedva prebacio preko 20 posto, sada dobiva više od 30 posto i dobiva jedan mandat više od očekivanja i to 5.

Od ostalih stranaka borba za 1 mandat vode Domovinski pokret kojeg u ovoj jedinici predvodi komičar Davor Dretar Drele, HNS i njegov predsjednik Predrag Štromar, a blizu njima su Čačićevi Reformisti. Na kraju su sve tri opcije dobile po jedan mandat.

Poduzetničko-liberalna struja koju je ovdje predvodila nova stranka Fokus nije se odmah uspjela nametnuti i dobiva oko 3 posto glasova, a izlazne ankete koje su predviđale da Možemo osvaja također jedan mandat u ovoj izbornoj jedinici bile su pogrešne.

Ostavi komentar