ilustracija, pixaby

S obzirom da je potres pogodio Zagreb usred pandemije COVID-19, “mogu samo zamisliti izazovnu situaciju koju je potres prouzročio za Vašu zemlju,” napisao je Princ od Walesa

Princ od Walesa, koji je zadnji put posjetio Hrvatsku 2016, ovog je tjedna poslao pismo Predsjedniku RH Zoranu Milanoviću. Njegova Kraljevska Visost izražava “duboku potresenost i tugu“ zbog žrtava i devastacije koju je prouzročio potres u Zagrebu 22. ožujka ove godine, objavili su iz britanskog veleposlanstva u Zagrebu.

Budući da moja supruga i ja imamo tako drage i posebne uspomene na posjet Hrvatskoj prije četiri godine, neizmjerno me šokiralo čuti da je toliko vrijednih povijesnih zgrada u Zagrebu pretrpjelo toliku štetu, poručio je britanski prijestolonasljednik.

U znak priznanja dobrih odnosa između Velike Britanije i Hrvatske, Princ od Walesa donirao je u Fond Vlade Republike Hrvatske za obnovu Zagreba.

S obzirom da je potres pogodio Zagreb usred pandemije COVIDa-19, “mogu samo zamisliti izazovnu situaciju koju je potres prouzročio za Vašu zemlju,” napisao je princ od Walesa.
Prenosimo:

Ostavi komentar